До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від зірки Disney до воїтельки пустелі: 7 найкращих ролей Зендаї

Співачка й актриса Зендая — одна з найобговорюваніших героїнь останнього тижня. І якщо модні журналісти вихваляють її образи на червоній доріжці Венеційського кінофестивалю — наприклад, "голу" сукню Balmain з глибоким розрізом біля стегна, що імітувала "мокрий ефект", то кінокритики розсипаються в компліментах актрисі за її яскраву роль у фільмі "Дюна" Дені Вільнева. Vogue.ua розповідає, як 25-річна Зендая пройшла шлях від попспівачки до однієї з найцікавіших актрис нашого часу.

Зендая

Зендая — справжній трудоголік: вона отримала свою першу роботу в ранньому дитинстві, допомагаючи мамі, театральній розпорядниці в одному з каліфорнійських театрів, розсаджувати глядачів у залі. Пізніше дівчинка стала виходити на сцену в невеликих ролях. У 10 років Зендая багато знімалася в рекламі — її можна побачити в старих роликах Macy's, Mervyns і Old Navy, а в 13 років дівчинка виграла прослуховування на першу велику роль — Рокі Блю в серіалі "Танцювальна лихоманка". Так що таємниця сьогоднішнього успіху Зендаї, безумовно, полягає не тільки в її таланті, а й у тому, що дівчинка була на сцені змалку й дуже багато працювала. Відтоді Зендая встигла знятися в кількох популярних серіалах, семи повнометражних фільмах, у шоу "Танці з зірками", випустити книгу, кілька альбомів і синглів та колекцію одягу.

Реклама
Зендая

За період кар’єри за актрисою закріпилося звання ікони стилю — дівчина навіть отримала дві нагороди Teen Choice Award і Radio Disney Music Award за її бездоганний стиль. Зокрема й тому, що Зендая цінує і вміє носити вінтаж: серед найяскравішого вбрання — поява на церемонії BET Awards в струмливій вінтажній сукні Versace з колекції Донателли Версаче весна-літо 2003. У кіно Зендая також демонструє прекрасний смак: вона вибирає складні, неоднозначний ролі, які потребують сміливості, віддачі й серйозного самокопання.

"Танцювальна лихоманка!"

Справжньою зіркою Зендая стала ще в ніжному 14-річному віці. Вона зіграла в діснеївському ситкомі Кріса Томпсона "Танцювальна лихоманка" — історії про двох найкращих друзів, які заробляють як другорядні танцюристи в місцевому шоу. Юна Зендая чарівна в ролі Рокі Блю.

"K.C. Під прикриттям"

Коли дівчина-підліток виявляє, що її батьки — шпигуни, вона теж починає підробляти таємним агентом у яскравій комедії Корінн Маршалл. Зендая фантастично по-ідіотськи грає головну роль, оскільки маскується, переслідує злочинців і без особливих зусиль гамселить їх до півсмерті.

"Людина-павук: повернення додому"

У захопливому перезавантаженні "Людини-павука" режисера Джона Воттса актриса грає одну зі своїх найкращих ролей. Мішель ЕмДжей Джонс — однокласниця й подруга Пітера Паркера, що стає близькою людиною для відважної Людини-павука (його грає Том Голланд). Їхній роман так само незграбний, як і прекрасний. Сама Зендая, до речі, не знала, що її прослуховуватимуть на роль дівчини Пітера Паркера — і в боротьбі за цю роль випередила сотні конкуренток.

"Найвеличніший шоумен"

Волосся кольору цукрової вати й боді, усипане дорогоцінним камінням — такою ми бачимо Зендаю в мюзиклі "Найвеличніший шоумен". Її героїня грає акробатку на трапеції, що працює в цирку на П. Т. Барнума (Г’ю Джекман). Енн зачаровує драматурга (Зак Ефрон), а ще має велику популярність серед глядачів шоу. "Найвеличніший шоумен" — ідеальна демонстрація прекрасного голосу Зендаї та її атлетичної фігури й спортивного вишколу.

"Ейфорія"

У гіті HBO "Ейфорія" Зендая грає Ру — чарівну, але хистку дівчину-наркоманку, ученицю старшої школи. Однозначно саме Ру — найскладніша і найяскравіша роль у кар’єрі 25-річної Зендаї. Ви смієтеся з нею, плачете з нею і сподіваєтеся, всупереч усьому, що вона впорається. Скоро нас чекає другий сезон.

"Малкольм і Марі"

Фільм Сема Левенсона, автора серіалу "Ейфорія", знято під час локдауну буквально за кілька тижнів. Це драма про складні взаємини актриси (Зендая) й успішного кінорежисера (Джон Девід Вашингтон), події якої розгортаються однієї яскравої ночі після того, як пара повертається з прем’єри. "Малкольм і Марі" — дуже незвичайний фільм, що демонструє неабиякий драматичний талант Зендаї.

"Дюна"

Прем’єра одного з найочікуваніших фільмів року відбулася на кінофестивалі у Венеції, де стрічка вже встигла отримати схвальні відгуки перших глядачів і критиків. У "Дюні" головну роль грає Тімоті Шаламе: його герой — юний і сміливий принц, який подорожує негостинною пустинною планетою, а Зендая зображує одну з її жителів, одержимих захистом. З чуток, сиквел "Дюни" значно розширить роль Зендаї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.