До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалися костюми до серіалу "Вбивство Джанні Версаче: американська історія злочинів"

17 січня на екрани виходить перший епізод одного з найбільш обговорюваних серіалів року – "Вбивство Джанні Версаче: американська історія злочинів", з назви якого вже стає ясно, про що буде ця історія. Ще до свого виходу він став епіцентром скандалу, так як сім'я Версаче розкритикувала це телешоу, звинувативши його творців в масі неточностей, і назвавши просто художнім твором. Однак це тільки підігріло інтерес до серіалу, який точно можна назвати must-see для всіх, хто хоч трохи цікавиться модою.​

Пенелопа Крус у ролі Донателли Версаче

Звичайно, що серіал, який показує глядачам світ моди, повинен бути не тільки красивим, але й історично вірним. Щоб візуальна картинка ніяк не поступалася сюжету, творці "Американської історії злочинів" зайнятися образами героїв запросили художників з костюмів Лу Ейріч і Еллісон Ліч.

Реклама
Кадр з серіалу "Вбиство Джанні Версаче: американська історія злочинів"

Робота дівчат ускладнювалася тим, що в них не було прямого доступу до архівів Versace, враховуючи позицію сім'ї щодо серіалу. Купувати вінтажні речі їм доводилося у перекупників, на аукціонах і просто збирати по знайомих зі світу моди. Конкретні, особливо важливі для них образи, Ейріч і Ліч відтворювали спеціально. Наприклад, чорне бандажне плаття Донателли Версаче, в якому вона з'явилася в 1993 році. "Заради цього наряду ми вирушили в лос-анджелеський Музей моди, дизайну та мерчандайзингу, в якому зберігається велика колекція архівних фото та відеоматеріалів. Ми уважно розглядали всі подробиці, щоб відтворити копію максимально достовірно".

Художники з костюмів в своїх інтерв'ю не приховують, що бюджет на костюми головних героїв вийшов дійсно значним, а ще ж потрібні були костюми для масовки. "Весь одяг зберігався в декількох величезних складах недалеко від Маямі, – розповідає Ейріч. – І там було все: від шкіряних суконь Донателли до картатих сорочок, в яких ходив вбивця Версаче Ендрю Кьюненен".

Про перевтілення Пенелопи Крус в Донателлу Версаче художники розповідають, що їм було легко. Іспанка велика шанувальниця Versace, добре відчуває бренд і їм залишалося лише підібрати для неї правильний одяг. Акцент було вирішено зробити на сукнях із вшитими корсетами, які формують точений силует і краще за все характеризують стиль Донателли в той час. "Щоб краще увійти в роль Пенелопа Крус навіть в звичайному житті носила багато чорного, – додає Еллісон Ліч. – Цей прийом дійсно допоміг їй".

Цікаво складалася ситуація з образом самого Джанні Версаче, зіграв якого венесуельський актор Едгар Рамірес. В одному з перших кадрів глядач бачить його в розкішному темно-рожевому халаті з набивного шовку, але насправді сам Версаче його ніколи не носив. Подібний образ був обраний для того, щоб відразу показати вс. розкіш життя в Майzмі в середині 1990-х. Коханого Версаче зіграв латиноамериканський співак Рікі Мартін, який, за словами Лу Ейріч і Еллісон Ліч, повністю довірився їм і тільки просив не роздягати його на екрані повністю.

Читайте також:

По домівках: всередині вілли Джанні Версаче в Маямі

Все о костюмах главных героев "Убийства в "Восточном экспрессе"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.