До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Інтерв'ю з Карою Делевінь: про Люка Бессона, дивацтва та фемінізм

Сьогодні Кара Делевінь – головна героїня фільму Люка Бессона "Валеріан і місто тисячі планет" святкує свій 26-ий день народження. В інтерв'ю своїй давній подрузі, британській моделі і феміністці Адвоа Абоа, Кара розповіла про те, як зніматися у Бессона, а також про дивацтва і фемінізм.

Фото: Patrick Demarchelier

Реклама

Стиль: Jillian Davison

Шовкова блуза, шерстяні брюки, шкіряний пояс, пальто з кашеміру, все – Michael Kors

Ми з Карою зустрілися в нью-йоркському Bowery Hotel. Нашій дружбі років десять. "Пам'ятаєш, коли ми вперше побачилися, ти йшла центром Лондона з картонною коробкою на голові?" Ми – тоді ще моделі-початківці – вийшли з кастингу, й Делевінь наштовхнулася на коробку, що валялася під ногами. Вона зробила в ній отвори для очей і натягнула на голову. Жарт вдався на славу.

Делевінь росла в Лондоні у відомій сім'ї: її бабуся Джейн була фрейліною принцес Маргарет. У старших класах Кара вивчала акторську майстерність, однак пішла по стопах старшої сестри Поппи і в 16 років стала моделлю. В 2011-му 18-річна Делевінь отримала перше серйозне запрошення – взяти участь в показі осінньої колекції Burberry, а в 2012-му стала моделлю року за версією British Fashion Awards.

Девіз актриси – "Прийми свої дивацтва"

Протягом наступних років вона стала законодавицею моди (на густі брови), не раз з'являлася на обкладинках журналів (Vogue) і знову й знову опинялася серед найвисокооплачуваніших моделей світу (в 2014, 2015 і 2016 роках). Однак з часом Делевінь усе ж повернулася до кінематографу й зіграла у фільмах "Анна Кареніна", "Обличчя янгола" і "Загін самогубців". Роль Лорелін у фільмі "Валеріан і місто тисячі планет" – не перша головна роль в її кінокар'єрі. "Ти відчуваєш себе справжньою актрисою?" – не можу стриматися я. "Тут справа не в тому, відбулася я, чи ні. А в тому, що я знялася в Люка Бессона. Я росла на його фільмах. Перед зустріччю з ним я вирішила, що буду поводити себе професійно. А замість цього я одразу випалила: "Я ваша велика шанувальниця!"

Бавовняна майка, джинси, шкіряні рукави з хутром, шкіряний пояс, шкіряні чоботи, все – Saint Laurent

Підготовка до зйомок у Бессона не була простою: Кара тренувалася щодня. "Я ніколи не була такою сильною: займалася йогою, вела здоровий спосіб життя, медитувала. Не можна просто віддатися чомусь без ясного розуму. Моя героїня – відчайдушна дівчинка. Вони з Валеріаном єдині люди на космічній станції "Альфа", де відбувається дія фільму. Наше завдання – врятувати планети. Валеріан – груба сила без мізків. Вся інтелектуальна робота – на Лорелін".

За що особливо люблять Кару друзі й понад 40 млн підписників її Instagram-сторінки, так це за її непересічність. Девsз актриси – "Прийми свої дивацтва". Делевінь не боїться казати правду: в 22 вона зизналася в бісексуальності. Під час реп-батлу з Джеймсом Корденом і Дейвом Франко вона пожартувала, що в неї було "більше гарячих дівчаток, ніж у них двох разом взятих". У минулому році вона торкнулася ще одного соціального табу – депресії, розповівши про свій діагноз у серії інтерв'ю. "Психічні захворювання ніхто не бачить, – сказала вона тоді, – але я хочу, щоби про них почули". У жовтні в США вийде її роман про підлітків і проблеми дорослішання. А на початку цього року Кара побувала в Уганді в рамках Girl Up – освітньої програми для дівчаток Фонду ООН. Руйнування стереотипів? Чесність до себе? Щирість? В цьому й полягає філософія Делевінь.

Читайте також:

Фільм тижня: "Удача Лохана" Стівена Содерберга

Анджеліна Джолі на прем'єрі фільму в Торонто

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.