До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про серіал "Місіс Америка" з Кейт Бланшетт

Гарні новини: Кейт Бланшетт дебютує на телебаченні. 15 квітня на каналі FX вийде серіал "Місіс Америка", де Бланшетт – несподівано! – грає затяту противницю фемінізму.

"Ця боротьба не про рівність. Вона про владу. І вона тільки починається", – впевнено каже Кейт Бланшетт у трейлері серіалу "Місіс Америка". Так впевнено, що з нею не хочеться сперечатися. Для свого дебюту на телебаченні Бланшетт не могла вибрати сюжет актуальніший за цей. Дія "Місіс Америки" відбувається в 1970-і роки і показує рух за ратифікацію Поправки про рівні права (ERA), який назавжди змінив політичний і соціальний ландшафт у США. Всупереч очікуванням Кейт Бланшетт грає не затяту феміністку, а навпаки – одіозного політика і консервативного активіста Філліс Шлефлі, яка виступила проти цієї поправки.

Реклама
Кейт Бланшетт у "Місіс Америка"

"Місіс Америка" – документальна історія, і в цьому її цінність: для багатьох серіал стане лікнепом з історії феміністичного руху. Так, Філліс Шлефлі увійшла в історію як ультраконсервативний політик, яка свого часу успішно боролася проти феміністок, але, крім Шлефлі, в серіалі з'явиться чимало важливих персонажів. Наприклад, письменниця і активістка Глорія Стайн, лідер феміністичного руху 70-х, яка писала для New York Magazine і Esquire. Одна з найвідоміших її статей була присвячена жіночому обрізанню. У "Місіс Америка" Глорію Стайн грає акторка Роуз Бірн, ще у серіалі з'являться Сара Полсон і Елізабет Бенкс.

Роуз Бірн у ролі Глорії Стайнем

Для Бланшетт ця роль втілює особливий інтерес. Акторка підтримує феміністичний рух, її не раз бачили на акціях #MeToo і Time's Up, і вона зізнається, що за останні роки багато чого змінилося насамперед у ставленні жінок до себе. Кейт росла без батька: за її зізнанням, її завжди оточували сильні жінки, у яких було чого повчитися. Щодо серіалу "Місіс Америка" Бланшетт каже: "Зараз найкращий час, щоб розібратися в історії і розставити все по поличках. І, звісно, вчитися на помилках історії і не повторювати їх більше".

Сара Полсон у серіалі "Місіс Америка"

У роботі над серіалом зібралася команда найкращих. Кейт Бланшетт також стала продюсером серіалу, а його шоураннер і сценарист – Деві Воллер, автор серіалів "Відчайдушні домогосподарки" та "Божевільні". Тому нас чекає дотепне і захопливе видовище.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.