До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 мінісеріалів, які можна подивитися на Netflix

Формат мінісеріалів ідеальний для тих, хто не любить чекати виходу нових сезонів, для тих, кому потрібно знати, що в того, що вони починають, є кінець, і для тих, хто не любить тривалих кіномарафонів, які потребують проводити біля екрана багато годин. У цьому матеріалі розповідаємо про ті короткі шоу на Netflix, тривалість яких не перевищує шести годин (а деяких — навіть трьох).

"Неймовірне"

2016 року журналісти Т. Крістіан Міллер і Кен Армстронг отримали Пулітцерівську премію за статтю "Неймовірна історія зґвалтувань", присвячену розслідуванню про серійного маніяка. У 2008 році 18-річна школярка Мері заявила, що була зґвалтована, коли була вдома одна, потім у Колорадо сталася ще низка таких же подій. Це змусило поліцію думати, що злочин скоїв серійний маніяк. Стаття лягла в основу 8-серійного шоу Netflix.

Реклама
"Неортодоксальна"

Одна з найобнадійливіших історій на Netflix прийшла на платформу всього кілька днів тому. "Неортодоксальна" — блискуче шоу про дівчину, що біжить з ортодоксальної громади хасидів у вільний світ. Unorthodox порушує водночас десяток глобальних питань, від консерватизму релігії до ставлення до жіночого тіла. Більше про серіал читайте тут.

"Зроби себе сам: Життя мадам Сі Джей Вокер"

Всього за три години цей мінісеріал розповідає історію підприємниці Сі Джей Вокер, яка перетворилася з майже неписьменної жінки на бізнесвумен з багатомільйонним прибутком. Свій капітал вона заробила, ставши першою, хто розробив засоби для волосся для афроамериканських жінок. Головну роль у серіалі виконала Октавія Спенсер, яка також виступила виконавчим продюсером, поряд з баскетболістом Леброном Джеймсом.

"Маньяк"

"Маніяк" — не трилер, як можна було подумати з назви, а ситком, та ще й із чудовим акторським складом: головні ролі грають Емма Стоун і Джона Гілл, а в епізодичній з’явиться Джастін Теру. Серіал заснований на однойменній норвезькій комедії. Його головний герой — хлопець, замкнений у психлікарні, який живе у світі своїх щасливих фантазій. Разом з героїнею на ім’я Енні Ландстерг (Емма Стоун) хлопець прилучається до експериментальної програми. Вони тестують новий препарат Biotech, а лікарі обіцяють, що він вилікує будь-який розлад.

"Вона ж Грейс"

Серіал "Вона ж Грейс", що вийшов на Netflix у 2017 році, створений за мотивами роману знаменитої письменниці Маргарет Етвуд, авторки "Оповіді служниці", також заснованої на реальних подіях. 23 липня 1843 в Канаді відбувається страшний злочин. 16-річну служницю Грейс Маркс звинувачують у вбивстві свого господаря і його вагітної коханки. Грейс просидить у в’язниці 29 років і вийде на свободу, а світ так і гадатиме — вбивця вона чи жертва обставин?

"Забуті Богом"

Цей мінісеріал оповідає про безжального злочинця, який тероризує Захід у пошуках колишнього члена його банди і який знайшов нове життя в тихому місті, населеному тільки жінками. Всі вони живуть без чоловіків після нещасного випадку й закінчують своє життя в міській шахті. Ця фантастика із семи епізодів дістала схвальні відгуки критиків після прем’єри, і, без сумніву, пропонує глядачам оригінальну й інноваційну історію.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.