До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найбільш очікуваних фільмів вересня

Від "темної еротичної казки" українського режисера до документального фільму про великого шведського режисера – Vogue UA вибрав найбільш очікувані фільми вересня.

Людина, яка убила Дон Кіхота

"Людина, яка убила Дон Кіхота" – це пригодницьке комедійне фентезі режисера Террі Гілліама, до якого він йшов 29 років. У стрічки сюжет, в якому легко заплутатися: він розповідає про режисера Тобіаса Грісоні, який працює в Іспанії над рекламним роликом. У пошуках натхнення він вирушає в село, де 10 років тому зняв свій дипломний проект про Дон Кіхота. У селі Тобі знаходить виконавця головної ролі свого фільму – божевільного старого шевця, який повірив, що він і є справжній Лицарем сумного образу. Божевільний старий вирішує, що Тобіас – це його вірний зброєносець Санчо Панса і силою тягне його в небезпечну подорож.

Реклама

З 13 вересня.

Бергман

Цей документальний фільм Яні Магнуссона присвячений шведському режисерові Інгмару Бергману. Сюжет фільму побудований на перипетіях переломного для Бергмана 1957 року. У центрі – особиста історія Бергмана – чоловіка, батька, коханця. Звертаючись до фрагментів його картин, до унікальної хроніки, до інтерв'ю з рідними, колегами, друзями і коханими, до висловлювань самого Бергмана, фільм є спробою показати об'єктивну картину. Вихід цієї стрічки приурочений до 100-річчя з дня народження режисера. У Швеції 2018 рік проходить під знаком Бергмана.

З 20 вересня.

Коли падають дерева

Фільм Марисі Нікітюк розповідає про події, що відбуваються в українській глибинці. Там трапляються історії, в які часом важко повірити. П'ятирічна Витка спостерігає за всієї драмою, яка відбувається навколо маленької дівчинки. Її старша сестра Лариса закохалася в місцевого бандита-цигана на прізвисько Шрам. Але всі навколо засуджують такий вибір дівчини. Батько, єдина людина, яка могла її підтримати і захистити від критики в селі, зовсім недавно помер. Мати дуже слабка психологічно для цього, а бабусю тільки хвилює думка інших людей. Щоб позбутися від усіх ці проблем, Лариса зі Шрамом хочуть втекти. Прем'єра стрічки відбулася 20 лютого 2018 року на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де її назвали "темною еротичною казкою".

З 13 вересня.

Метелик

Дія фільму розгортається навколо французького злочинця Анрі Шарр'єра (Чарлі Ханнем). Прозваний Метеликом через татуювання на грудях зломщик сейфів, засланий на віддалений острів, звідки ще нікому не вдавалося втекти, здійснює втечу за допомогою фальшивомонетника Луї Дега (Рамі Малек). Сюжет картини оснований на реальній історії, описаній колишнім ув'язненим Анрі Шарр'єром в автобіографічній книзі.

З 27 вересня.

Будинок з годинником в стінах

Цієї осені Кейт Бланшетт грає головну роль в ефектній казці "Будинок з годинником в стінах". Фільм розповідає історію сироти Льюїса, який переїхав в будинок свого дядька-дивака Джонатана. Перше, що він чує в новому будинку – зловісне цокання годинника. Хлопець випадково дізнається, що годинник веде зворотний відлік до моменту, коли морок і хаос поглине все. Не обійшовся фільм і без мага, який прагне знищити світ. У стрічці зіграли також Джек Блек і Лоренца Іззо.

З 27 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.