До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих ролей Ані Тейлор-Джой

Відтоді як вона вразила аудиторію першою справжньою головною роллю у фільмі "Відьма" 2015 року, Аня Тейлор-Джой стала однією з найпопулярніших молодих актрис, які нині працюють у Голлівуді. У її доробку майже 30 проєктів, і вона й надалі поповнює свою фільмографію цікавими та різноманітними ролями: від знімання в стрічках Marvel до фільмів жаху. У 2020 році Тейлор-Джой отримала неабияке визнання завдяки участі в шоу Netflix "Хід королеви", утім вона демонструє свій талант у будь-якій зіграній ролі. Найкращі з них згадуємо в цьому матеріалі.

"Відьма", 2015

Аня Тейлор-Джой в фильме Аня Тейлор-Джой у фільмі "Відьма", 2015

Події фільму розгортаються в Новій Англії 1630 року. Пара релігійних прочан з п’ятьма дітьми живуть на околиці лісу, далеко від цивілізації. Коли їхнє немовля загадково зникає, а врожаї гинуть, члени цієї ізольованої сім’ї починають страждати на параною й повстають одне проти одного. У ролі старшої дочки, обвинуваченої у всьому, — Аня Тейлор Джой, яка грає сучасну версію "останньої дівчини".

Реклама

"Спліт", 2017

Аня Тейлор-Джой в фильме Аня Тейлор-Джой у фільмі "Спліт", 2017

Трьох молодих дівчат викрав чоловік з 23 різними особистостями. Серед них — дитина, буржуа й підліток. Кевін (Джеймс Макевой) також одержимий "звіром", який може з’явитися будь-якої миті. Опинившись у пастці цієї людини, Кейсі (Аня Тейлор-Джой) доводиться йти на компроміси з усіма особистостями Кевіна в спробах врятуватися від жорстокої долі. Саме цей психологічний трилер представив Аню Тейлор-Джой громадськості. Вона знову зіграла Кейсі в продовженні — фільмі "Скло", що вийшов у прокат 2019 року.

"Небезпечний елемент", 2019

Аня Тейлор-Джой в фильме Аня Тейлор-Джой у фільмі "Небезпечний елемент", 2019

Цей фільм розповідає історію життя Марії Кюрі: від її дитинства в Польщі до зустрічі з майбутнім чоловіком П’єром, з яким вона відкриває радій і полоній, здійснює наукову революцію, здобуває Нобелівську премію з фізики в 1903 році та стає першою жінкою-викладачем у Сорбонні. Марію Кюрі зіграла Розамунд Пайк, а Аня Тейлор-Джой виконала роль її дочки Ірен, яка 1935 року дістала Нобелівську премію в галузі хімії за відкриття явища штучної радіоактивності.

"Емма", 2020

Аня Тейлор-Джой у фільмі "Емма", 2020

Це адаптація книги Джейн Остін "Емма" — іскрометного роману про дівчину-звідницю, написаного в XIX столітті й особливо актуального сьогодні. Комедія Отем де Вайлд вийшла яскравою, ошатною й дуже стильною. Виконавицею головної ролі стала Аня Тейлор-Джой. А до акторського складу другого плану ввійшли Джонні Флінн, Міа Гот і Білл Наї, які надали додаткового виміру цьому розкішному фільму.

"Меню", 2022

"Меню" — фільм жахів з елементами чорної комедії, який отримав схвальні відгуки критиків. Стрічка розповідає про захопленого кулінарією Тайлера і його подругу Марго, які прямують на катері до ресторану Hawthorn, розташованого на приватному острові. І там починається все найцікавіше.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.