До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У найбільшому у світі цифровому музеї відкривається виставка Клімта

17 квітня 2020 року – запам'ятайте цю дату. В цей день у Бордо відкриють найбільший у світі музей цифрового мистецтва. Новий арт-центр називатиметься Les Bassins de Lumières ("Басейни Люм'єр") і розміститься на колишній базі підводних човнів у Бордо. Перша виставка буде присвячена Густаву Клімту.

Нагадаємо, що у Франції це вже не перший музей цифрового мистецтва. 2018 року в Парижі, на території колишнього ливарного заводу, відкрили цифровий музей Atelier des Lumières, де вже встигли показати виставки Ван Гога і Клімта, а 2020 року покажуть імпресіоністів. Але у центру в Бордо великі амбіції. Він займе площу в 13 000 м2, а площа самих проєкцій буде розміром 12 000 м2. Також у просторі працюватимуть чотири басейни довжиною 110 м для інсталяцій, 90 відеопроєкторів і 80 динаміків. "Все дуже добре продумано, щоб занурити відвідувачів в атмосферу мистецтва на 360 градусів", – каже Бруно Монньє, президент організації Culturespaces, яка відповідає за створення музею в Бордо.

Реклама

Свої двері Bassins de Lumières відкриє грандіозною виставкою, присвяченою творчості Густава Клімта. "З огляду на феноменальний успіх паризької виставки в Atelier des Lumières (вона привабила понад 1 мільйон відвідувачів), ми очікуємо такого ж ентузіазму в Бордо, – кажуть у музеї. – Виставка Klimt, з усім її золотом і барвами, почнеться просто на підлозі арт-центру, продовжиться на стінах, стелі". Але це ще не все: куратори обіцяють повне занурення, адже згідно з їхнім задумом, найвідоміші картини Клімта і його наступників будуть відображені в воді чотирьох басейнів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.