До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Парижі пройде інтерактивна виставка Сальвадора Далі

Atelier des Lumières — один з найнезвичніших паризьких музеїв: це перший у місті цифровий музей, який дає глядачеві змогу зануритися в інтерактивне мистецтво. Після успішних виставок Клімта, Ван Гога й художників-імпресіоністів, у лютому 2021 року в музеї відкриється масштабна цифрова виставка Сальвадора Далі.

© Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, ADAGP 2020

Цього року живопис, скульптуру, ескізи й світлини Сальвадора Далі вже експонували в цифровому музеї в Ле-Бо-де-Прованс, а у 2021 році інтерактивна виставка переїздить до Парижа. Музей Atelier des Lumières відкрився у 2018 році — раніше це був ливарний завод, який заснувала у 1835 році родина Пліхонів. Усі твори Сальвадора Далі в Парижі транслюватимуть на стіни заввишки 10 метрів на площі 3300 м2. Паралельно в музеї покажуть коротку програму, присвячену ще одному знаменитому іспанцеві — архітекторові Антоніо Гауді.

Реклама
© Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, ADAGP 2020

За словами кураторів виставки Dalí, l'énigme, досвід занурення у твори Далі в цифровому вигляді буде "гіпнотичним, тривожним і дуже незвичним". До експозиції ввійшли понад 50 картин художника.

© Salvador Dalí, Fundació Gala-Salvador Dalí, ADAGP 2020

Виставка Dalí, l'énigme працюватиме з 12 лютого 2020 до 2 січня 2022 року.

За матеріалами Vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.