До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бренд RCR KHOMENKO випустив худі з роботами Марії Примаченко

Бренд RCR KHOMENKO і фонд Марії Примаченко випустили спільну колекцію худі з адаптацією найвідоміших робіт української художниці. До колекції увійшли худі в трьох кольорах — білому, нюді й чорному, на яких "поселилися" фантастичні тварини Марії Примаченко. Аплікації із зображеннями робіт Примаченко зроблено вручну.

Ось як про колаборацію розповідає директорка Prymachenko Family Foundation, правнучка художниці Анастасія Примаченко. "Для фонду було важливо співпрацювати з брендом RCR Khomenko і створити колекцію світшотів, в яких Ярослава переосмислила відомих персонажів Марії Примаченко. Ми відштовхувалися від ідеї співпраці класичної, народної художниці, яка, втім, через унікальну візуальну мову, є дуже сучасною — і дизайнерки, яка у своїй практиці переосмислює і продовжує лінію авангардного мистецтва. Нам було важливо створити не мерч, а самостійний творчий проєкт, побудований на інтерпретації образів Примаченко. Авангардисти початку ХХ століття надихалися автентичними народними й культовими артефактами африканських і острівних племен, що дозволило їм вирватися за межі канонів свого часу. Повсякденні речі й маски часто ставали прототипами полотен Пікассо, Гогена, Брака й інших. А в нашому проєкті ми перетворюємо живопис на худі — це наче рух у зворотному напрямку, але водночас це діалог народного та авангардного".

Реклама

"Мені дуже подобається, як Марія працювала зі стилізацією тварин і їхнім характером; поєднання кольорів і робота з пластикою, — каже дизайнерка Яся Хоменко. — Мій улюблений образ — з блакитним зайцем, я його першим і зробила". Всю колекцію можна переглянути на сайті Фонду Примаченко.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.