До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Робота Микити Кадана стала частиною колекції Центру Помпіду

У постійній колекції паризького Центру Помпіду з’явиться робота українського художника. Куратори Помпіду відібрали для колекції роботу Микити Кадана "Постамент. Практика витіснення" (2009—2011). Передання й розміщення роботи, що перебувала в приватній колекції, відбулося з допомогою української галереї Voloshyn Gallery. Ця інсталяція також стане частиною виставки українського мистецтва "Україна в Помпіду", яка відбудеться у Франції у 2022 році.

Фото надано PinchukArtCentre©

"Постамент. Практика витіснення" — інсталяція, що складається з великого макета постаменту, який височіє аж до стелі у виставковому залі, і тексту, нанесеного на стіну. Місця для пам’ятника, який має стояти на цьому постаменті, вже не лишається. Навколо постаменту є тільки вузький коридор для глядачів. Текст — це хроніка "війни пам’ятників" у пострадянській Україні: пошкодження і знищення монументів як радянських, так і нових націонал-патріотичних.

Реклама
Микита Кадан (фото Voloshyn Gallery)

Нагадаємо, Микита Кадан — один з найяскравіших художників сучасної України: учасник мистецької групи P.Е.П., володар першої премії PinchukArtCentre Prize і спеціального призу Future Generation Art Prize. У 2015 Кадан репрезентував Україну на Венеційській бієнале. Його роботи є в музейних колекціях Антверпена, Відня, Мюнхена, Києва.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.