До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не можна пропустити: кращі виставки в Києві

У PinchukArtCentre вибирають кращого молодого художника країни, а в "Ізоляції" пропонують свій альтернативний погляд на український Схід – усе про найкращі виставки лютого.

Виставка Миколи Кривенка "Деякі дива"

З 31 січня по 3 березня в Щербенко Арт Центрі

Реклама

У "Щербенко Арт Центрі" відкрилася виставка Миколи Кривенка – учасника знаменитої експериментальної арт-групи "Живописний заповідник", яку на початку 90-х заснували Анатолій Криволап, Тіберій Сільваші та Олександр Животков. Куратор Марина Щербенко зібрала цілий пласт робіт Кривенка: графіка 80-х років, скульптура з дерева і бронзи, роботи нового періоду з 2009 по 2016 роки. Кривенка часто називали мінімалістом, але на виставці в "Щербенко Арт Центрі" його можна побачити з іншого боку: "Я довго працював в сірому, але чомусь захотілося яскравого. Вже на рубежі тисячоліття у мене є монохроми – рожеві, сині, яскраві" , – говорить сам художник.

"Михайло Деяк. Рудольф Бурда. Діалог"

З 7 по 25 лютого в Voloshyn gallery​

Оновлена ​​галерея Юлії та Максима Волошиних тепер працює ще динамічніше. У 2018-му році куратори встигають відкрити вже другу виставку. На цей раз це діалог двох митців: чеха Рудольфа Бурда і українця Михайла Деяка. Об'єднує художників матеріал – скло. Бурда створює великі скляні об'єкти, які схожі на космічні предмети, а Деяк малює на склі мінімалістичні пейзажі, які називає серією Space ( "Космос"). У білосніжному просторі Voloshyn Gallery і величезні кулі Бурда, і скляні пейзажі Деяка виглядають дуже ефектно, хоча й мінімалістично.

Uтопія: трансформації українського Сходу

З 8 лютого в фонді "Ізоляція"​

Сергій Радкевич (фото – Voloshyn Gallery)

"Uтопія: трансформації українського сходу" – великий дослідницький проект, який підготували в арт-центрі "Ізоляція"; спроба створити альтернативний погляд на український Схід через призму його минулого і сьогодення.

Виставка складається з кількох частин. Перша – це дослідження культури, урбаністики та ідентичності шести міст Донецької та Луганської областей: Лисичанська, Бахмута, Покровська, Сєвєродонецька, Костянтинівки та Добропілля. Це своєрідна рефлексія про те, як би міг виглядати архітектурно схід України. Друга частина – безпосередньо арт-проект. Спеціально для виставки художники Сергій Гріх, Костянтин Зоркін, Єжи Коноп, Віталій Кохан та Сергій Радкевич створили нові роботи, які розвивають ідеї, знайдені ними в містах на сході.

Виставка номінантів Премії PinchukArtCentre 2018

З 24 лютого по 13 травня в PinchukArtCentre

<b>ПинчукАртЦентр123</b>

Раз на два роки в PinchukArtCentre вибирають найперспективніших художників країни. Свого часу серед переможців Премії були Жанна Кадирова та Артем Волокітін – зараз одні з найуспішніших художників України. В цьому році в конкурсі візьмуть участь 20 номінантів: їхня велика виставка відкриється в кінці лютого. До речі, серед номінантів – постійні співавтори Vogue.ua, режисери Ярема Малащук та Роман Хімей.

Одночасно з виставкою номінантів премії PinchukArtCentre 2018 у галереї відкривається персональний проект власниці головної премії Future Generation Art Prize 2017 Дінео Сеше Бопапе. У минулому році багатьом глядачам запам'ятався її зворушливий проект з землею, розміщений на верхньому поверсі PinchukArtCentre – для персональної виставки Дінео продовжить працювати з землею як символом духовності нації.

Читайте також:

4 художника, которые повлияли на мир моды

5 необычных примеров паблик-арта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.