До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літо в Парижі: чим унікальна нова виставка робіт Пікассо

Якщо ви вирішили влаштувати собі романтичні літні канікули і вирушити до Парижа, то vogue.ua радить відвідати виставку Picasso, decidedly Mediterranean, щоб дізнатися кілька таємниць про великого художника. Цього літа Національний музей Пікассо в Парижі проллє світло на зв'язок Пікассо із Середземномор'ям. На виставці можна побачити серію мультимедійних творів художника, деякі з них будуть представлені тут вперше.

Пікассо на пляжі в готелі Gonnet et de la Reine Канни, 21 серпня 1965 рік

Picasso, decidedly Mediterranean – виставка, яка відбудеться влітку в Національному музеї Пікассо в Парижі і збере натовпи людей з усього світу на вулиці Торіньї, адже спраглих побачити і відчути себе частиною ще однієї глави з життя великого художника – незліченна кількість. Творчість Пабло Пікассо називають справжнім багатством для великих істориків і мистецтвознавців, адже його роботи – це невичерпний матеріал для вивчення і досліджень. Паризький музей, присвячений творчості маестро, існує з 1985 року. Експозиція музею охоплює весь період творчості художника і налічує понад дві тисячі його робіт: від гравюр і скульптур до найвідоміших картин. Цього разу куратори музею вирішили висвітлити зв'язок між творчістю художника і Середземномор'ям. З морем Пікассо пов'язувало дуже багато, адже перш ніж переїхати в Кот-д'Азур (Франція) він провів багато років серед іспанських портів, де народився і виріс. Виставка розповість про особисті та художні зв'язки художника з морем, про те, яку роль зіграв Середземноморський пейзаж у його творах. Також покажуть архівні фотографії і особисті документи Пікассо, які допоможуть шанувальникам мистецтва взнати улюбленого художника набагато краще. Виставка обіцяє мальовничу подорож у серце творчого генія, роботи якого продовжують надихати і сьогодні.

Реклама

<b>паблопикассо</b>

Виставка триватиме з 4 червня до 6 жовтня в Парижі, в Національному музеї Пікассо на вулиці Торіньї, 5.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.