До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Gucci зняли фільм про гендерні проблеми в мистецтві

Модний дім Gucci об'єднався з найбільшим в світі ресурсом про сучасне мистецтво artsy.net – для того, щоб боротися з гендерною нерівністю. Разом вони зняли серію документальних фільмів про роль чоловіків і жінок в мистецтві. На думку творців фільму, "чоловіки завжди домінували в західному світі мистецтва, від "старих майстрів" до періоду експресіонізму. І хоча в останні роки жінки-художники вийшли на сильні позиції, реальність така, що вони продовжують відставати від чоловіків по кожному пункту, включаючи ціни на їх роботу на аукціонах і присутність в музейних колекціях".

Фільми зняті досить емоційно. У них сучасні художниці – від канадської моделі і режисера Петри Коллінз до зірки гіперреалізму Мерилін Мінтер – розповідають власні історії і говорять про ті стереотипи і дискримінацію, з якою вони стикаються щодня. Короткометражки будуть представлені на ярмарку Art Basel в Маямі.

Реклама

Читайте також:

5 кінопрем'єр грудня

5 найкращих фільмів на Різдво

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.