До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися на Art Basel в Маямі

З 7 по 10 грудня в Маямі проходить Art Basel – один з головних арт-ярмарків світу. В цьому році в ярмарку бере участь 250 галерей з усього світу, які покажуть в Маямі найбільш актуальне мистецтво. Разом з тим в ці ж дні в Маямі стартує Design Miami, в якій беруть участь провідні модні бренди. Так, наприклад, Prada побудували для ярмарки цілий нічний поп-ап клуб – The Double Prada Club, який буде нагадувати тропічний сад і працювати лише три дні; а Gucci зробили графіті на будинках Маямі.

The Double Prada Club

За ким же стежити на Art Basel? Традиційно на ярмарку особливо представлені жінки-художниці – висхідні зірки і вже досвідчені метри. Одна з таких висхідних зірок – художниця з Аргентини Міка Роттенберг, яка займається відеоартом. Її відео сюрреалістичні і багато в чому зачіпають тему жіночої праці. В арсеналі Роттенберг – участь у Венеційській бієнале і персональна виставка в музеї Гуггенхайма.

Реклама
Інсталяція Мікі Роттенберг

У Brickell City Centre в рамках Art Basel відкриється і своєрідний "ярмарок у ярмарку" – спеціальне шоу, присвячене жінкам-художницям. У ньому беруть участь 50 культових художниць, включаючи такі імена, як Йоко Оно та анонімну арт-групу Guerrilla Girls. На ярмарку можна буде побачити знамените "Дерево бажань" Йоко Оно – перформанс, під час якого всі відвідувачі можуть написати своє заповітне бажання на папері і повісити на спеціальне дерево.

Йоко Оно
Проект арт-групу Guerrilla Girls

Не залишилася осторонь і тема політики, про яку зараз американські художники говорять як ніколи активно. Так, на Арт Базель покажуть нові плакати Мерилін Мінтер – скандальної американської художниці, яка створює гіперреалістичні сексуальні картини, що препарують стосунки між чоловіком та жінкою. Герой постерів Мерилін – Дональд Трамп: на постерах президент США зізнається, як спокушав заміжню жінку.

Представлені на Art Basel і українські художники. Київська галерея Volochyn Gallery бере участь в арт-шоу Scope Miami Beach – сателіті тижня мистецтв в Маямі. У Маямі галеристи Юлія і Максим Волошини представляють роботи п'яти українських художників – Влади Ралко, Михайла Деяка, Ігоря Гусєва, Анастасії Подерев'янської і Володимира Когута.

Робота Влади Ралко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.