До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про новий артцентр АРСЕНАЛ ХХІІ

9 липня в Києві відбудеться офіційне відкриття нового артцентру АРСЕНАЛ ХХІІ. На вечірці на честь запуску роботи нового простору виступлять FJAAK, Etapp Kyle та Daria Kolosova.

Концепція

АРСЕНАЛ XXII — це метакультурна платформа для творчих колаборацій. Місце, відкрите для будь-яких артпроявів: вечірок, електронних концертів, виставок і лекторіїв. Команда визначає концепт як cultural forge — культурну кузню.

Реклама

"Бачення проєкту як культурної кузні народилося з історичного контексту будівлі тут знаходилася збройова кузня. Упродовж 250 років в 22-му цеху заводу "Арсенал" виготовляли все від предметів військової техніки до оптичних лінз і фотоапаратів. Наша команда вирішила продовжити історичне призначення цих стін і створити нову кузню місце, де виготовлятимуть культурний продукт, взявши орієнтир на українську електронну сцену і її талановитих представників", — розповідають про платформу організатори.

Локація

Команда від початку шукала приміщення в центрі міста, тому що тут практично немає нічних проєктів. Вибір припав на територію колишнього заводу "Арсенал" він розташований в одному з центральних історичних районів, який зараз перебуває на стадії глобальної реконструкції.

АРСЕНАЛ XXII знаходиться у найстарішому індустріальному комплексі Києва — у 22-му цеху заводу "Арсенал" (вул. Московська, 8). Зведена у 1764 році будівля пережила багато історичних подій, проте збереглася практично в первозданному вигляді. Завод має статус пам'ятника архітектури, що стало викликом для команди артцентру — при будівництві максимально витримувалися всі необхідні норми і приписи, щоб зберегти історичну цілісність комплексу.

Реставрацією і редевелопментом історичних корпусів Арсеналу займається команда A Development. Завдяки їхньому проєкту A-Station закрита територія колишнього заводу отримує нове життя і стає відкритим публічним простором з великою кількістю сучасних проєктів.

Музика

Щоп'ятниці, а в найближчому майбутньому — і в суботу, в клубі планують проводити вечірки. У XXII не обмежуються одним жанром — тут звучатиме хаус, техно, acid, електро і т.і. Основний наголос буде зроблено на артистів: організатори прагнуть не лише привозити відомих музикантів, а й займатися скаутингом — відкривати нові імена як на локальній, так і на міжнародній сцені. "Ми хочемо, щоб АРСЕНАЛ XXII став тим місцем, де гості завжди будуть із задоволенням танцювати, незалежно від того, знайомі вони з творчістю артиста чи ні", — зазначає команда артцентру. Невдовзі тут розпочнуться і концерти — від електронних лайв і експериментального напрямку до ембієнту.

Ком'юніті

У культурній кузні існують прості принципи, які об'єднують усіх, хто прийшов добре провести час повага до прояву індивідуальності кожного гостя і анонімність усього, що тут відбувається. На вході вас ввічливо попросять не знімати фото і відео всередині клубу і заклеять камеру. Це роблять для того, щоб усі присутні могли повністю розслабитися і почуватися в безпеці.

Інфраструктура

У АРСЕНАЛ ХХІІ працюватиме бар і кухня у форматі легких закусок. Приміщення обладнане згідно з усіма інклюзивними нормами, для людей з обмеженими можливостями є спеціальний ліфт. Щоб отримувати інформацію про майбутні заходи АРСЕНАЛ XXII, підпишіться на telegram-канал платформи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.