До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших виставок у Києві просто зараз

Просто зараз у Києві проходять кілька чудових виставок для тих, хто цінує й любить сучасне мистецтво. Ми вибрали ті, які не можна пропустити — вирушайте просто у цей вихідний.

"Це не те, що ти думаєш", виставка Kinder Album

До 18 грудня в Щербенко Арт Центрі

Реклама

Kinder Album — яскрава львівська художниця, відома своїми самобутніми, виконаними в наївній дитячій манері скульптурами з пластиліну з еротичним підтекстом. У Щербенка Арт Центрі можна побачити її нові роботи: на зміну пластиліну прийшов живопис, а також кераміка. "Головний образ, що об'єднує роботи, — оголене тіло, яке поєднується з різноманітними об'єктами, культурними відсиланнями, реквізитом і декораціями, — кажуть куратори виставки. — Це поєднання набуває ефекту контрастності: оголена жінка випромінює свободу, чесність, неупередженість і простоту, а все, що її оточує, — додає нові шари смислів і контекстів. Тут і починається загадкова гра: це те, про що я подумав?

"Пейзаж-сувенір"

В Naked Room до 5 грудня

Саша Кадзевич — молода одеська художниця, учасниця Премії PinchukArtCentre 2020, засновниця добре відомого в Одесі та за її межами простору artist-run space Noch, який художниця нещодавно закрила, переїхавши до Києва. Саша працює на стику живопису й об'єкта, а на виставці в Naked Room представляє нову серію живопису на великих аркушах паперу, представлену у вигляді своєрідних полотен-транспарантів. Точкою відліку для нової серії стала коробка з діафільмами, яка залишилася Олександрі у спадок від діда після його смерті. Разом із цими невідомими фотоспогадами художниці відкрилася нова лінія історії й ідентичності її родини. Доповнюють виставку артефакти, пов'язані з особистою історією сім'ї Олександри. Це списки виявлених плівок із коробки. Книга-інструкція з експлуатації експонометра (чоловік на обкладинці дивовижно схожий на дідуся Кадзевич). Вірш художниці. А також дві вінтажні лампи, що передають дух епохи.

"Дачний щоденник. Хороша виставка. Супер"

У Водолікарні (Попудренка, 34) до 28 листопада

Учасники цієї виставки — художники з артгрупи "ательє нормально", майстерні художників з/ та без синдрому Дауна. Виставка представить результати резиденції "Дачний щоденник", яка проходила паралельно в Україні й Німеччині цього літа. Під час цих резиденцій митці в Україні та Німеччині вивчали простір навколо себе, а результатом стали світлини, тексти, інсталяції, живописні роботи і фільм. Виставка проходить у приміщенні колишньої водолікарні.

Виставка фіналистів конкурсу МУХі

У центрі сучасного мистецтва М17 до 2 грудня

МУХі — конкурс молодих художників, який 10 років тому ініціювала кураторка Марина Щербенко. Важливість конкурсу для українського культурного простору важко переоцінити: свого часу його фіналістами були такі яскраві художники, як Анастасія Звягінцева. Дар'я Кольцова, Марія Куликовська, Марія Прошковська. Цього року серед фіналістів — 9 художниць та один художник, які працюють у найрізноманітніших жанрах: це і відеоарт, й інсталяція, і скульптура, і фотографія.

"Олександр Сухоліт. Скульптура | Графіка | Живопис"

У галереї "Лавра" до 2 грудня

Олександра Сухоліта називають українським Джакометті. Сухоліт — один із найуспішніших українських скульпторів, у біографії якого — персональні й групові проєкти в Україні, Бельгії, Великобританії, Франції, Данії. У галереї "Лавра" зараз його скульптура і графічний живопис. 31 скульптура й понад 50 графічних малюнків різних періодів розкривають глибину та масштабність творчості Сухоліта.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.