До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Обрізати не потрібно: секрети літнього догляду за волоссям

Як доглядати за волоссям влітку, щоб до осені воно зберегло свою красу, – в повному гіді Vogue.ua.

Laura Biagiotti
Зволоження

Це головне правило літнього догляду. Волосся треба наповнити водою, а ззовні – закріпити спеціальними засобами, щоб волога залишилася всередині. "Добре працюють незмивні протеїнові коктейлі – адже у волосся білкова структура, – пояснює Наталія Юрчак, колорист, засновник б'юті-школи. – Допомагають двофазні спреї, кондиціонери, зволожувальні незмивні сироватки. Це своєрідна термальна вода для волосся і знайти її найпростіше в так званих літніх серіях. Це сезонні засоби, якими можна буде користуватися взимку: якщо "залити" волосся водою, то на морозі воно замерзне. Зате в жарку пору року сонце буде намагатися "закип'ятити" цю вологу – і чим її більше, тим складніше буде це зробити".

Реклама
Yohji Yamamoto
Укладка

При гарячій укладці (яку, до речі, влітку краще мінімізувати) необхідний термозахист, – розповідає Наталя. Але спочатку треба нанести силіконовий двофазний засіб, що утворюватиме плівку: він і зволожить, і збереже вологу в волоссі.

Masha Ma

Термозахисні засоби бувають кремові і маслянисті, з силіконом і без. Останні містять спеціальні полімери, які вибудовують кристалічні решітки між шарами кутикули, але найчастіше вони діють завдяки сильному зволоженні і живленні.

Склад

У складах засобів треба шукати протеїни: proteins, hydrolysate keratin, протеїни шовку (silk protein). Відмінно працюють засоби з силіконом (на засобах вони позначені складними словами з закінченням -cone: наприклад, диметикон), а також діметіконол, – пояснює Юрчак. – Це плівкоутворювальні речовини, які захищають внутрішню структуру волосся.

DROMe

Силіконів боятися не треба: це найкращий друг волосся, особливо освітленого, – розповідає Наталя. Фактично це захисний футляр для кожного волоска, його друга кутикула. Тим, кому все ще страшно, важливо знати: 90% масел для догляду з силіконом. Спрей для блиску – це силікон. Двофазні спреї і піни – силікон. Термозахист – теж силікон. Єдине правило – не ризикувати з дешевими засобами, інакше їх залишки потім неможливо буде змити шампунем. Це дасть накопичувальний ефект і відчуття перевантаженого волосся.

​На море

Літні сироватки та спреї з SPF, так само, як і крем, живуть на волоссі максимум 2 години. Так що треба наносити їх заново – особливо після моря і води.

Proenza Schouler

Солона вода підсушує волосся, і воно стає жорсткішим. Але користуватися засобами, які роблять волосся лискучим, все-одно доведеться, інакше після повернення додому знадобляться дорогі процедури (а іноді – і стрижка).

Колір

Сонце нагріває кутикули волосся, і від цього вони пересихають, стають тоншими. Крім того, що кожне розчісування може обламувати кінчики, фарбоване волосся ще й швидше втрачає пігмент. Він вигорає і в натуральному. Від вітру, тиску води, нагріву на сонці і охолодження води волосся постійно змінює діаметр. Дівчина приходить з пляжу, йде в душ з нагрітими сонцем волоссям, і перші шари пігменту миттєво змиваються з кутикули. Сказане зовсім не означає, що у відпустку треба їхати з нефарбованим корінням. Просто треба мати на увазі, що записатися до колориста доведеться відразу після відпустки.

Thom Browne
Процедури after sun

Найдешевші часті поствідпускні процедури – реконструкція, насичення холодним пігментом, заповнення кератином (не плутати з кератиновим випрямленням, воно шкодить волоссю і небезпечне для здоров'я), а також лікування сироватками з амінокислотами.

Yang Li

Добре працює питний колаген – він допомагає зміцнити волосся зсередини. Тьмяне, сплутане, розшароване волосся – вірні ознаки того, що організму бракує вітамінів. Самолікуванням займатися не варто, краще проконсультуватися з трихологом. Але з досвіду я знаю, що випадання – це брак заліза, перетин і пухнастість біля коріння волосся – нестача сірки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.