До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Попередні ласки: що таке pre-shampoo догляд за волоссям

Останнім часом засоби з позначкою 'pre-shampoo' трапляються все частіше. Розповідаємо, чим вони хороші, і чому слід залишити їх на постійному місці на своїй б'юті-полиці.

Якщо до кондиціонерів і масок всі звикли, то передшампуні – це новий клас засобів. Навіщо обробляти волосся ще й до миття, адже все одно все змиється? – відповідь проста: щоб наситити його вітамінами, кератином, захистити колір фарбованого волосся, розгладити кутикули. "Заклеєні" кутикули не дають жорсткій воді осідати на поверхні волосся і накопичуватися, так позбавляти блиску.

Реклама

Є й окремий клас передшампунів – для екстраочищення шкіри голови. Такі представили Hair Rituel by Sisley та Yves Rocher.

Маска-сорбент для волосся Легкість і Очищення, Yves Rocher

До складу включили кропиву, відому очисними властивостями, і полісахариди агави, які посилюють мікроциркуляцію шкіри голови вдвічі. Маска налагоджує роботу сальних залоз, вбирає надлишки жиру. Шкіра голови стає свіжою, а корисні речовини до волосяних цибулин надходять активніше.

Маска-сорбент для волосся Легкість і Очищення, Yves Rocher

Маску достатньо нанести на 5 хвилин перед миттям, а потім змити.

Маска для підготовки до миття з білою глиною Pre-Shampoo Purifying Mask, Hair Rituel by Sisley

У Sisley в надмірному виділенні себума звинувачують пил, дрібні брудні частинки і цигарковий дим, а також втому, стрес і погане харчування. Часто воно супроводжується роздратуванням, підвищеною чутливістю шкіри голови і окислювальним стресом. У Sisley кажуть, що волосся і кератин, що його утворює, є чутливими до забруднень: мікрочастинки накопичуються і заважають волоссю сприймати догляд. Очищувальна маска з білою глиною створена для підготовки волосся до миття, вона захищає від внутрішнього і зовнішнього забруднень.

Маска для підготовки до миття з білою глиною Pre-Shampoo Purifying Mask, Hair Rituel by Sisley

Маска Pre-Shampoo Purifying Mask очищує шкіру голови і допомагає відновити природну життєву силу волосся. Біла глина у складі діє як промокальник – миттєво поглинає надлишок шкірного сала. Екстракт чаю Java відновлює баланс шкіри голови, так збільшує "крок" між миттям. Екстракт насіння селери нейтралізує забруднення, так очищує шкіру голови.

Живильна олія для волосся Christophe Robin, SPF 6

Це один з тих засобів, що принесли бренду славу. У ньому немає ні парабенів, ні штучних ароматизаторів, а майже 98% складу – натуральні олії. Олія лаванди зміцнює волосяну цибулину, покращує структуру волосся по всій довжині і активізує його зростання. Антиоксидантний вітамін Е нормалізує процеси відновлення клітин.

Живильна олія для волосся Christophe Robin, SPF 6

Олія потрібна тим, хто хоче зберегти колір волосся, подбати про його красу і силу. Цікаво, що перед застосуванням флакон радять потримати кілька секунд під струменем гарячої води – так олія стане рідшою. При використанні важливо не перестаратися з кількістю засобу: достатньо кількох крапель, які треба розподілити по волоссю гребінцем. Засіб слід залишити на волоссі від години до 12, але зручніше наносити на всю ніч. Олія стане в нагоді і в відпустці, коли треба захистити волосся від сонця, морської солі або хлорки в басейні.

Крем для відновлення еластичності волосся Elasticizer Conditioning Pre-Shampoo Treatment, Philip Kingsley

Це один з найвідоміших засобів марки, що допомагає наситити волосся вологою, відновити, зробити більш сильним і еластичним. Достатньо нанести на 20 хвилин перед миттям, але досвідчені користувачі наносять на ніч, а волосся збирають у гульку. Головний трюк полягає в тому, щоб використовувати на вологому волоссі – інакше "еластайзер" практично не потрібен.

Крем для відновлення еластичності волосся Elasticizer Conditioning Pre-Shampoo Treatment, Philip Kingsley

У складі: рицинова олія, гліцерин і пропіленгліколь з вологоутримувальними властивостями, еластин – для ефекту шовковистості волосся, поживна оливкова олія. Після застосування волосся стає більш слухняним і живим. Володарі пухнастого волосся оцінять ефект більш пружних локонів.

Поживний передшампунь для сухого волосся Nutrifier Hair Softener, L'Oreal Professionnel

Це класичний передшампунь. Щоправда, використовують його частіше в салоні – для професійного догляду за волоссям. У складі: гліцерин, який утримує вологу, і кокосова олія з її поживними властивостями. Одне-два натискання помпи, нанести перед миттям і залишити на 2-3 хвилини. Можна змивати. Засіб пахне жасмином і мигдалем, глибоко зволожує, надає сяйва і блиску.

Поживний передшампунь для сухого волосся Nutrifier Hair Softener, L'Oreal Professionnel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.