До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: спа-ритуал Hair Rituel by Sisley

Олена Пономаренко спробувала спа-процедуру по догляду за волоссям Hair Rituel by Sisley Paris, і розповідає, як це було.

Бум на засоби для шкіри голови почався декілька років тому. Саме тоді сформувалася і стала популярною ідея про те, що здорове волосся може рости тільки із здорової шкіри голови. У наукових лабораторіях Sisley цю думку розвинули: з'ясували, що будова і склад клітин шкіри обличчя і голови – ідентичні. Мережа кровоносних судин, що пролягають під волосистою частиною шкіри, точно так само транспортують поживні речовини до клітин – і до волосяних цибулин. Тут оновлюються клітини, виникає пігментація, змінюється тонус. А зовнішні чинники, включно з генетичним старінням, стресом, втомою і забрудненням з навколишнього середовища, точно так само впливають на зовнішній вигляд шкіри – і, в кінцевому підсумку, на стан волосся.

Реклама

З'явився слоган: Hair care is the new skincare, випустили шість зрозумілих засобів: два шампуня (один, з камелією, для об'єму, другий, розгладжуючий, з маслом макадамії), кондиціонер з протеїнами бавовни, відновлюючу маску з чотирма видами масел, масло для кінчиків, і зміцнюючу сироватку для шкіри голови. Вони чарівно пахнуть вербеною, лимоном і амброю. І підходять усім незалежно від статі, типу, стану волосся і шкіри.

Амбасадором бренду в Україні призначили стиліста Андрія Крупчинського. У його салон ErteQoob на Костельній я і відправилася, щоб спробувати спа-ритуал по догляду за волоссям з використанням нових засобів. Тим більше, що засоби я до того моменту використовувала вдома – і ніяк не могла їх "приручити". Але все стало на свої місця після пояснень Андрія.

Андрій Крупчинський
Миття

За текстурою шампунь – густий, як згущене молоко. У ньому немає сульфатів, які утворюють миттєву піну. Але якщо розподілити його по долонях і прикласти їх до бічних частин голови, до чола і потилиці, а потім розподілити круговими і погладжуюючими рухами, то все вдасться. Головне, не додавати води: вона тільки знижує концентрацію засобу – і якість миття погіршується. Краще додати ще трохи шампуню.

Мені демонструють піну в чистому вигляді, що утворилась завдяки змішуванню шампуню з водою і збивання вінчиком для капучіно. Вона малодисперсна і кремова. Дрібні бульбашки насичують киснем шкіру голови і волосся.

Мити волосся потрібно мінімум двічі. Якщо є потреба, то і третє нанесення шампуню – абсолютно виправдане. У першому раунді не треба намагатися відразу очистити шкіру голови. Завдання мінімальне – звільнити волосся від залишків укладки і міського пилу. А вже при другому нанесенні шампуню можна пробратися пальцями крізь товщину волосся – і промасажувати шкіру голови. До речі, не має значення, як мити голову – перекинувши волосся через бортик ванни або стоячи під душем – важливо особливо ретельно промити шкіру голови під точкою стоку.

Змивати шампунь треба довго – щоб на волоссі не залишилося ні найменших його слідів. "До скрипу" – правильний маркер. З Hair Rituel це безпечно, і передбачено протоколом. Якщо цього не робити, залишки шампуню накопичуватимуться і заважатимуть доступу корисних речовин із засобів по догляду, і це надаватиме волоссю тьмяного відтінку.

Після закінчення миття непогано було б промокнути голову рушником, але Андрій розповідає, що мало хто з людей може дозволити собі цей додатковий етап. Тому достатньо просто віджати волосся. Не викручувати його, як білизну, а м'яко вичавити з нього воду.

Маска

В інструкції вказано, що маску треба наносити на коріння волосся. Незважаючи на припис, я так жодного разу і не ризикнула провернути цей трюк. Але під керівництвом Андрія Крупчинського фобія "забруднити коріння" виліковується за один раз. Він взяв маску і кисть, схожу на ту, якою зазвичай наносять фарбу, і декількома помахами розподілив засіб – від шкіри голови до кінчиків волосся. Нічого страшного не сталося: приємна прохолода, відчуття свіжості – і тільки.

У салоні клієнтам, які прийшли на спа-ритуал, зроблять масаж шиацу. Вдома теж можна спробувати: треба знайти точку на маківці, натискання на яку приносить дискомфорт (там "зшиті" лобова і тім'яна кістка). Якщо її стимулювати, можна поліпшити тонус і загальне самопочуття.

Якщо є час, можна обернути волосся з маскою гарячим рушником. Крім того, що це дуже приємно, ще й корисно: допомагає проникнути інгредієнтам всередину. Десять хвилин – і маску можна змивати.

У багатьох викликає незадоволення той факт, що волосся після маски не шовковисте. Все тому, що маска не містить силіконів або інших сильнодіючих речовин миттєвої дії. Вона працює м'яко і володіє накопичувальним ефектом.

Догляд за шкірою голови

Третій етап процедури – тонізуюча зміцнююча сироватка. Якщо чесно, я так жодного разу не скористалася своєю: в ранковому поспіху на це просто немає часу. Все виявилося значно простіше. Треба нанести три краплі сироватки по центральному проділу, потім ще по три – по бічних. Кінець історії. Засіб самостійно розподілиться далі з лімфотоку.

Андрій пояснює, що вона відновлює шкіру голови, тонізує її, насичує корисними речовинами. А в деяких випадках – допомагає відновити пігмент сивіючого волосся.

Масло

Останній етап – масло. Його треба наносити і до, і після миття. Андрій розподіляє масло по долонях, просить мене закрити очі – і тричі вдихнути аромат. Трави, мімоза, свіжість. Все-таки ароматерапія – велика справа. Масло – єдиний продукт лінії, який не наносять на корені.

Результат

Коли укладка закінчена (а треба сказати, що ніхто не намагається створити ілюзію великої ефективності засобів за допомогою локонів, брашінгу, що дає атласну гладкість, або піднятих від коренів волосся). 15 хвилин, великий плоский гребінець iKoo ("лопата" з короткими зубчиками, як у Tangle Teaser, тільки з вентиляційним отвором по центру) – і готово.

Якби у мене була стрижка як у Каролін де Мегре – довга гривка і пасма зі сторін – то зараз я мала б такий же вигляд як вона: недбалий французький шик. Мої висвітлені пасма розсипаються по плечах. Здається, кожен волосок, що пробивається з шкіри голови, збільшився в діаметрі. І найприємніше – відчуття чистого, свіжого скальпа.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.