До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гіт сезону: 5 причин зробити кучерявий чубчик

Кучеряве волосся часто стає причиною відмови від експериментів із зачіскою. І це зрозуміло — волосся будь-якого типу спершу потребує правильного догляду. Про те, як правильно доглядати за волоссям різного ступеня кучерявості, ми розповідали в цьому матеріалі. А якщо ви нарешті готові до експериментів, то пропонуємо поради, як поводитися з кучерявим чубчиком. Своїм досвідом поділилася б’юті-редакторка американського Vogue Лорен Валенті.

Чубчик змінює обличчя

Чубчик у природний спосіб впливає на риси й пропорції обличчя, тому ефект перетворення цілком сподіваний. Я з’ясувала, що нова зачіска пом’якшила риси мого обличчя — злегка "розтушувала" суворість густих чорних брів і додала чіткості, змістивши акцент на вилиці. "Залежно від того, який чубчик робите, ви можете використовувати його, щоб привернути увагу до певних рис вашого обличчя, створюючи суворіший або м’якший образ", — каже перукарка Міша Джі.

Реклама
Додаткові об’єм і текстура у подарунок

"Моє улюблене — показувати клієнтам з чубчиком, як з’являється додатковий об’єм і волосся підіймається вгору", — каже мені Міша. Від верхніх кучериків до закручених кінчиків, хвилясті пасма, що облямовують обличчя, буквально змінюють правила гри. Додатковий об’єм і текстура мають вирішальне значення — особливо у разі з кучерявим волоссям — і просто створюють цікавіший вигляд. Ще один бонус: результат майже такий самий, як після підтягнення обличчя. (Завдяки тому, що хмара з кучерів прагне до маківки.)

Чубчик як повноцінна заявка на завершений образ

Подібно до переходу в платинову білявку або фарбування в неоновий колір, чубчик, прямий чи рваний, сам собою зчитується, як заявка на стильний образ. Якщо ви правильно доглядаєте за чубчиком (про це трохи згодом), то матимете кращий і зібраніший вигляд. "Чи то короткий, чи то довгий, структурний або багатошаровий чубчик, головне — знайти ваш варіант", — вважає Міша. "Щойно знайдете свій стиль, завжди буде здаватися, що ви докладаєте чимало зусиль, щоб мати такий шикарний вигляд".

Правильний догляд — гідний ефект

Мій досвід показує, що наявність чубчика спрощує й водночас ускладнює процедуру догляду за волоссям. Через те, що чубчик вбирає частину поту й жиру з обличчя, його потрібно частіше освіжати, особливо, у разі з кучерявим волоссям. (Між повноцінним миттям голови рятує сухий шампунь або швидке миття чубчика й сушіння феном.) І, звісно, чубчик треба регулярно підстригати — імовірно, кожні кілька тижнів. Але, врешті-решт, справа варта заходу, тому що доки ви правильно доглядаєте за чубчиком, доти ваш образ працює на вас.

Чубчики еволюціонують у ліпший бік

За останні вісім місяців мій чубчик еволюціонував. Якщо спершу Міша допомогла мені полегшити образ, зберігши довгі кучері до грудей, то сьогодні я маю об’ємнішу стрижку з хвилястим чубчиком з відсиланням до стилю 1970-х. "Я з тих стилістів, які не змушують клієнтів змінюватися, якщо вони до цього не готові. Згодом, у дев’яти з десяти випадків, вони самі виявляють ініціативу піти ва-банк", — каже Міша. Особисто мені подобається, що я завжди можу спробувати щось нове: чи то короткий дитячий чубчик, чи то модний багатошаровий варіант. Мій чубчик надав мені безліч можливостей для моїх кучерів, тож наостанок скажу: якщо замислюєтеся про чубчик, просто зробіть це.

Текст: Lauren Valenti

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.