До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тепла осінь: нішеві аромати для себе, і як подарунок

До Нового року залишилося всього два місяці. Час запасатися подарунками – і наповнювати холодну пору року розкішними ароматами. Традиційно найбільший їх вибір – у київському Sanahunt Luxury Department Store.

Norell Parfum, Norell

Тираж – 500 екземплярів, флакон – кришталь Baccarat, ціна – космос. У цього аромату цікава передісторія. 1968 року дизайнер Норман Норелл створив парфумерну бомбу – духи, які хотіла кожна американська дівчина. Вони пахли свіжістю гіацинтів, гальбанума, нарциса, дубовим мохом і ветівером. Успіх виявився бурхливим, але тимчасовим, і незабаром і про Будинок, і про аромат, – всі забули. Через півстоліття, 2015 року, парфумер Селін Барел вдихнула життя у бренд – і випустила Norell New York. Квітковий, зелений, але, при цьому, вкрадливий і м'який аромат пахне ірисом, орхідеєю, сандалом і півонією, а концентрація "parfum" – предмет полювання парфумерних маніяків.

Реклама
Norell Parfum, Norell
Fleur Narcotique і Collection Signature, Ex Nihilo

Марка Ex Nihilo перевернула парфумерний світ, коли у співпраці з Квентіном Бішем з Givaudan створила аромат Fleur Narcotique, побудований на наддозах "піонової" молекули Petalia. Оксана Мороз-Хант, засновниця і натхненник Sanahunt, перевернула його ще раз: у колаборації з маркою створила на основі Fleur Narcotique кастомізований, абсолютно особливий, made to measure Collection Signature. Єдине місце в світі, де його можна купити, – Sanahunt.

Fleur Narcotique і Collection Signature, Ex Nihilo
Poets Of Berlin і Basilico & Fellini, Vilhelm Parfumerie

Марка Vilhelm Parfumerie присвятила свій "берлінський" аромат Девіду Боуї. Ексцентричний і прекрасний Poets Of Berlin пахне чорницею, лимоном та ірисом на базі з ванілі і сандалу. А посвячення Федеріко Фелліні – це іронічний фужер. У верхніх нотах іскряться базилік і пітахайї, "серце" відкривається освіжаючими нотами інжиру та фіалки, а база залишається свіжою і бадьорить завдяки поєднанню нот ветівера, сіна і зеленої трави.

Poets Of Berlin і Basilico & Fellini, Vilhelm Parfumerie
Épine de Rose, Mizensir

Великий парфумер Альберто Морільяс створив еталонну чоловічу троянду – ту, що не соромно носити в петлиці. Вона відтінена мандарином та імбиром – для свіжості, удом і сумішшю перців – для чуттєвості, кедром і ладаном – для рівноваги.

Épine de Rose, Mizensir
Delice, Stéphanie de Bruijn і Paris – Bombay, Stéphanie de Bruijn

Флакони з кокетливими червоними бантами – це паризьке свято гедоніста. Delice, як і годиться, пахне солодощами – цукровою ватою, сухофруктами, ваніллю. Щоб композиція не перетворилася в десерт, її прикрашали мандаринами і трояндою. Східно-деревний Paris – Bombay цілком побудований навколо рясту, квіточки з характерним важким звучанням, і екзотичних компонентів: бобів тонка, індійського сандалу, індонезійських пачулей, ванілі і амбри.

Delice і Paris – Bombay, Stéphanie de Bruijn
Psychedelic Love, Side Effect і High Frequency, Initio

Кожен з трьох ароматів Initio створений, щоб спокушати. І перш ніж стверджувати, що секс не продає, варто спробувати хоча б один Initio, наповнений афродизіаками. Квітковий Psychedelic Love – букет з болгарських троянд, ілангу і геліотропа, прикрашений бергамотом і миром. Східний Side Effect нагадує про різдвяний штоллене – у ньому тютюн, ваніль, ром, кориця. Ласий High Frequency – це квіти магнолії, що відтіняють характерною гіркуватістю мигдалю.

Psychedelic Love, Side Effect і High Frequency, Initio
À la rose Extrait de parfum і Aqua Universalis Extrait de parfum, Maison Francis Kurkdjian

Аромати в концентрації Extrait de parfum випускають для тих, хто оцінив однойменну композицію в концентрації eau de parfum – і готовий інвестувати в більш стійку насичену і концентровану формулу. À la rosе, звісно, пахне сумішшю троянд, але також і цитрусовими, дорогоцінним єгипетським жасмином, конваліями, сандалом і кедром. Aqua Universalis – мускусна хмара з нотами бергамота, апельсина, дамаської троянди, фіалок і магнолій.

À la rose Extrait de parfum і Aqua Universalis Extrait de parfum, Maison Francis Kurkdjian
Набір Coffret Dorin D'or Trio Roses, Dorin

Наймодніший парфумерний інгредієнт, найблагородніший, доречний в будь-якій обстановці і дружній практично будь-якому носі, троянда представлена в трьох різних аранжуваннях Dorin по 80 мл: D'Or Floral, D'Or Rose, D'Or Rose de Taif. Ідеальний подарунок – тому, хто любить оксамитову свіжу ноту троянди, – або відразу трьом поколінням жінок. Це особливо доречно в контексті історії бренду, який був заснований три сотні років тому.

Набір Coffret Dorin D'or Trio Roses, Dorin
Dark Lord – "Ex Tenebris Lux", Kilian

Аромат з промовистою назвою, що в перекладі з латині звучить як "Світло у темряві", – останнє творіння Киліана Хеннесі. Воно пахне бергамотом, перцем, жасмином, ромом, ветивером – і, звичайно, шкірою. Відвертою, тваринною, сексуальною, брутальною, але водночас дуже цивілізованою.

Dark Lord – "Ex Tenebris Lux", Kilian
Messy Sexy Just Rolled Out Of Bed і Paris*L.A., A Lab On Fire

Messy Sexy – аромат, назву якого ніхто не вимовляє до кінця, – такий собі еквівалент цукерково-букетного періоду. У ньому пахнуть квіти персика, пишні турецькі троянди, геліотроп, а фоном звучать іриски, ваніль, ласі боби тонка – і крапля бергамота, щоб не потонути в солодкості. Paris – L.A. – безтурботно-нахабно звучить нотами солоної карамелі і попкорну.

Messy Sexy Just Rolled Out Of Bed і Paris*L.A., A Lab On Fire
Rouge Smoking і Crème de Cuir, BDK Parfums Paris

Молодий паризький Будинок BDK Parfums випустив нові аромати – Rouge Smoking пахне чорною ваніллю, вишнею, бобами тонка, а Crème de Cuir – ода білій замші, яку прикрасили нотами берези, ананаса, сірого і білого мускусу.

Rouge Smoking і Crème de Cuir, BDK Parfums Paris
Le Parfum de Therese і ароматична свічка Marius et Jeannette, Frédéric Malle

Фруктовий шипр з нотами дині, слив, огірка, жасмину, перцю, ветивера і шкіри Le Parfum de Therese був створений в 1950-х і випереджав свій час. Його придумав великий парфюмер Емон Рудницька, наставник видатного Носа сучасності, Жан-Клода Еллена. Аромат носила Тереза, дружина Едмона. І тільки після смерті обох, 2000 року, Фредерік Малль вшанував його таким чином. Свічка Marius et Jeannette пахне самбукою: її головний компонент – аніс.

Le Parfum de Therese і ароматична свічка Marius et Jeannette, Frédéric Malle
Simply Divine і Smashingly Brilliant, Diana Vreeland

Кольорове скло, шовкові кисті – це аромати-прикраси. І пахнуть приголомшливо. Перший – гімн модній туберозі, другий – цитрусам і ялівцю. Завдяки мускусній базі аромати звучать довго, виблискуючи на шкірі все новими гранями. А Smashingly Brilliant – ще й командний гравець. Він ідеальний, щоб нашаровувати його на інші аромати марки.

Simply Divine і Smashingly Brilliant, Diana Vreeland
Дифузор Trano Manala і свічка Trano Mabhoga, Baobab Collection

Свічки і дифузори – прекрасний спосіб наповнити будинок ароматами далеких мандрівок, екзотичних квітів, прянощів і рослин. Trano Manala пахне ілангом, орхідеями і соляною квіткою, а свічка розкривається грейпфрутом і медитативним евкаліптовим листям.

Дифузор Trano Manala і свічка Trano Mabhoga, Baobab Collection

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.