До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З нізвідки: французький парфумерний бренд, який підірвав світ

Про секрети паризького парфумерного будинку нішової парфумерії EX NIHILO, назва якої перекладається з латині як "З нізвідки", нові аромати, правила поєднання парфумерних нот, а також про українських дівчат розповідає його творець Бенуа Вердьє.​

Основатель EX NIHILO Бенуа Вердье
Про новий аромат і секрети його створення

Дуже пишаємося своїм новим творінням, French Affair. Перш за все – тому, що працювали вже втретє з парфумером Квентіном Бішем. Це саме він придумав Fleur Narcotique, наш бестселер, легенду і it-аромат. Крім того, ми хотіли зробити черговий прорив і порушити чергові кордони, досліджуючи тему шипрових ароматів.

Реклама
French Affair, EX NIHILO

Винайти щось нове в добре відомому ольфакторному жанрі, яким є шипри (ну або хоча б розкрити тему під новим, суперсучасним кутом), – складне, але мотивуюче завдання. Ми хотіли створити щось абсолютно французьке, натхненне атмосферою Парижа 70-х, барвисте, трохи нахабне, в дусі Сержа Генсбура – як ми пам'ятаємо, він був надталановитим і обожнював провокації. Вийшов аромат-виклик, насичений безліччю культурних контекстів, і одночасно запах, який дівчина могла б розділити зі своїм чоловіком. Щоб досягти цього, Квентін змішав ноту троянди з нотою дягеля, додав гарний деревний акорд. Потрібно нанести його на шкіру, щоб закохатися. Миттєве звикання!

Чому він пасуватиме українським дівчатам

О, вони дуже вибагливі, точно знають, чого хочуть – і одночасно вміють дивуватися. З того самого моменту, як українки познайомилися з ароматами EX NIHILO, ми відчуваємо колосальну підтримку. У вас вроджене відчуття стилю, і, за моїми відчуттями, ви віртуозно поєднуєте свої аромати з одягом. Так що ми раді представити своє творіння з сильним характером і здатністю викликати залежність. Сподіваємося, наш French Affair вам сподобається.

Про улюблені аромати EX NIHILO
Олів'є, Сильві та Бенуа, автори EX NIHILO

Олів'є надає перевагу Bois d' Hiver, що натхненний його шведської юністю. Олів'є любив лісові прогулянки з батьками і хотів знову випробувати заколисуюче відчуття теплого кашеміру на шкірі, що контрастує з кам'яно-холодною атмосферою лісу. Цей аромат побудований на контрасті свіжості і спеки. Ефекту вдалося досягти за допомогою австралійського сандалу.

Bois d'Hiver, EX NIHILO

Сильві постійно носить щось з наших останніх розробок, але дійсно прив'язана вона до Fleur Narcotique і Devil Tender. Їй подобається квіткова свіжість "з пасткою", аромати, які відразу звертають на себе увагу, але при цьому зберігають шлейф.

Devil Tender, EX NIHILO

Такий ефект ми і хотіли створити в своєму Fleur Narcotique. Допомогла наддоза півонії: саме вона дає приголомшливе сексуальне звучання на шкірі і викликає миттєве захоплення.

Fleur Nacotique, EX NIHILO

Я зі свого боку люблю Vetiver Moloko. Я взагалі давній прихильник ветівера як парфумерної ноти: мені подобається його димне і водночас молочне звучання. Зараз у мене період French Affair, нашого "новенького". Приголомшлива суміш троянди і дерева. Ношу його зі шкіряною косухою, і люди просто проходу не дають. Щось мені підказує, в Україні його теж оцінять.

Musc Infini и Vetiver Moloko, EX NIHILO
Про правила змішування ароматів і поєднання нот

Ну що, буду провокатором і скажу: головне правило – жодних правил. З одного боку, треба бути дуже скрупульозним і точним, щоб правильно змішувати аромати. Все-таки, це свого роду магія і надздібності, притаманні, як правило, парфумерам. З іншого боку, ми хочемо, щоб люди не соромилися грати зі своїми ароматами і не ставилися до них дуже вже серйозно. Адже найважливіше що? – емоції і відчуття.

Корнер EX NIHILO в Sanahunt Luxury Department Store

Якщо ви потрапите в один з наших флагманських бутиків, ви зможете поекспериментувати з поєднаннями, продуманими і схваленими нашими парфумерами. Ну ось я б, наприклад, радив поєднувати Fleur Narcotique з нотою апельсинового кольору, зібраного на італійському півдні. А Venenum Kiss доповнити нотою бурбонської ванілі з Мадагаскару. Ну справді, дуже красиво.

Sweet Morphine, EX NIHILO

У цілому, апельсиновий колір використовують, щоб зробити аромат свіжим, іскристим в верхніх нотах, а ваніль чи сандал – щоб надати більшої потужності і стійкості.

Midnight Special, EX NIHILO

Якщо хочеться додати чогось особистого, я б радив спробувати поекспериментувати парфумерними есенціями Sublime Essence, натхненними ритуалом пошарового нанесення парфумів. Можна вибирати між мускусом, амброю і УДОМ, щоби надати композиції унікального звучання. Уд і амбра бездоганні з більшістю східних, деревних чи пряних нот, а ось мускус ідеально поєднується з квітковими нотами: трояндою, півонією, ірисом.

Корнер EX NIHILO в Sanahunt Luxury Department Store
Про дівчину EX NIHILO і те, як ми її собі уявляємо

Вона енергійна, гаряча, досвідчена, сексуальна. Не боїться експериментувати і відкривати нове. Вона космополітична, незалежна, знає чітко, що їй подобається, вона сучасна і смертельно приваблива.

Засновник EX NIHILO Бенуа Вердьє
Про історію успіху

Все починалося з того, що об'єдналися троє партнерів з підприємницьким талантом, амбіціями та ідеєю підірвати затишний світ високої парфумерії. Їм вдалося збагатити споживачів новим ольфакторним досвідом. Минуло 4 роки. І ось що ми маємо:

Флагманський магазин та офіс в Парижі. 60 точок продажів в найкрутіших універмагах світу. Команда з 11 парфумерних справ майстрів, які працюють на Будинок з Парижа та Нью-Йорка. 6 колекцій ароматів.

Ексклюзивний пристрій Osmologue ©, що дозволяє змішувати аромати, як на виробництві у великих парфумерних Будинків, – тільки безпосередньо в магазині. Такий є на Сан-Оноре, в головному магазині EX NIHILO в Парижі, та в декількох локаціях в НЙ, Лондоні, Маямі, Дубаї та Торонто.

Суперфінал парфюмерного "Оскара" – FIFI Awards USA в 2016 з ароматом Fleur Narcotique.

І найкраще, звичайно, – попереду.

Від редакції:

В EX NIHILO можна знайти парфумовані свічки.

Парфюмированная свеча Ambre Fou, EX NIHILO

Ідея святкового подарунку – аромат Oud Vendome з нотами шафрану, уда, імбиру. Ідеально для сібарітського ранку 1 січня – і красивий парфумерний початок року.

Oud Vendome, EX NIHILO

Читайте також:

Коллаборация Ex Nihilo и Sanahunt

Праздник приближается: лучшие подарки в Sanahunt Luxury Department Store

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.