До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велика сімка: 7 ароматів, які зберігають літо

Vogue.ua вибирає пахощі, що втілюють літо: сонячні, повні мрій, марень і яскравих барв.

Floral, Jimmy Choo

Квітковий вибух Floral придумала парфумер Луїза Тернер. У його букеті тремтять пелюстки магнолій та квітів солодкого горошку, а навколо цих нот пахнуть свіжі нектарини з вкрапленнями цитрусових – бергамота і мандарина. Теплим і довготривалим аромат роблять амброксан, мускус і світле дерево.

Реклама
Floral, Jimmy Choo
A Girl In Capri, Lanvin

Придумувати цей аромат, мабуть, було справжнім задоволенням: він навіяний атмосферою острова Капрі з усіма суміжними елементами: Тірренським морем, білосніжними стінами будиночків, заростями бугенвілій, що здіймаються просто до неба, і нескінченними урожаями цитрусових. Апельсини, мандарини та лимони – фірмовий знак Капрі.

A Girl in Capri, Lanvin

Головна тема A Girl in Capri – лимон примафьоре. Він дає парфумерну сировину виняткової якості і цвіте цілий рік. Лимон відтіняє гіркуватим, гострим бергамотом і рожевим перцем, а в серці розкривається вже інша сторона цитрусових, утворена ароматом квітів грейпфрутового дерева. У композиції є і морський акорд, а в базі звучить тема мокрої корчі, викинутої на берег. Ну і куди ж без білого мускусу – він дає легкість і стійкість.

A Girl in Capri, Lanvin
Girls Can Say Anything, Zadig & Voltaire

Феміністичні слогани з'являються не лише на вбраннях (привіт, Dior і Марія Грація К'юрі), але і в ароматах. Новий аромат Zadig & Voltaire продовжує успіх серії Girls Can Do Anything – і дає дівчатам право голосу. Звучить він не як зухвала промо-кампанія, а ніжно і м'яко: квітково-деревний, з нотами лаванди, герані, дубового моху і бобів тонка.

На бекстейджі помітні альдегіди, замішані на ірисі та півонії. Сандалово-молочна база натякає на сексуальний підтекст аромату (і серйозну стійкість). "Неофужер" – так класифікують його творці. Лише їм відомо, що це означає (можливо, поєднання моху з півоніями), але звучить красиво.

Girls Can Say Anything, Zadig&Voltaire
Olympea Legend, Paco Rabanne

Olympea – антична богиня. На божественний статус власниці аромату натякає флакон – давньогрецький кубок, прикрашений "лавровими гілками". Olympea Legend звучить, як належить – голосно, переможно, навіть тріумфально. Солона пурпурна слива, амбра, ваніль і боби тонка. Аромат точно не для людей зі слабкими нервами і не для слабохарактерних. Що в ньому літнього? – Мабуть, все: і щедрість, з якою тут додані складники, і по-грецьки-острівний підтекст, і ноти квітів і фруктів, і акорд морської солі.

Olympea Legend, Paco Rabanne
Wood for Her, DSquared2

Османтус, малина, апельсин, магнолія і деревні ноти. Це чудовий зразок аромату, який здається легковажним, але добре скроєний і міцно зшитий. Своєю відчайдушною радісною композицією він покращує настрій і заряджає енергією. Завдяки цим властивостям Wood for Her досить універсальний: зазвучить і на дівчині як-от Міллі Боббі Браун, і на жінці віку Мей Маск.

Wood for Her, DSquared2
Mademoiselle Rochas Eau de Toilette, Rochas

Mademoiselle Rochas – аромат дівчини, яка проводить літо у місті. У Парижі, якщо точніше. Мускус, квіти і зелень звучать вкрадливо, нахабно і елегантно водночас. І залишають післясмак, що найпростіше охарактеризувати словом "дорогий". Ні, справді – кедр, бензоїн і білий мускус у союзі з жасмином, півонією і жимолостю утворюють чарівну ауру.

Mademoiselle Rochas Eau de Toilette, Rochas
Coach Eau de Toilette, Coach

Це не аромат, а квітковий вир: білі та болгарські троянди, жасмин – буяння квітів і пелюсток. Звичайно, не обійшлося без фруктів: груш, мандаринів, рожевих грейпфрутів. Основа аромату – шипрова: дубовий мох, відтінений сандалом і мускусом. Запряжений кіньми диліжанс на флаконі наче кличе в дорогу і нагадує про те, що канікули – не період на календарі, а стан душі.

Coach Eau de Toilette, Coach

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.