До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке японський манікюр, альтернатива гель-лаку

Що таке японський манікюр, чому він може слугувати чудовою альтернативою гель-лаку та чому його треба спробувати кожному — розповідають експерти.

Японський манікюр рекомендують тим, хто віддає перевагу здоровому, натуральному глянцю нігтів. "Це історія про тренд, який трансформувався в образ життя — green, healthy, natural", — зазначає Вікторія Колодій, засновниця й креативна директорка мережі MVK. Вона пояснює, що японський манікюр — це інтенсивний догляд за руками, суто салонна процедура, зробити яку в домашніх умовах неможливо. Його роблять без агресивного впливу, наприклад, обрізання шкіри. Під час японського манікюру фахівець використовує пилочки, виготовлені з телячої шкіри, пасту й пудру на основі бджолиного воску. Ніяких різальних інструментів або фрез не застосовують.

Реклама

"Японський екоманікюр — тренд, який не випадково став популярний у всьому світі, — підтверджує Іра Попова, засновниця мережі 365STUDIO. — Він сподобається тим, хто цінує натуральність, природну красу та дбає про здоров’я своїх нігтів". Головна мета процедури — відновити й оздоровити нігті без штучного зміцнення або покриття, але за допомогою ефективних натуральних компонентів і досконалої техніки фахівця.

Як роблять японський манікюр

Технологія така:

  • Спочатку майстер розм’якшує задній валик нігтя (невеликий простір за кутикулою). Якщо є ороговілості, шліфує їх пилками.
  • Відтак надає форму нігтям за допомогою пилочки, прибирає все зайве кератолітичними засобами / ремуверами.
  • Далі на кожен ніготь наносять пасту, яка є своєрідним натуральним будівельним матеріалом: насичує нігтьову пластину біоактивними мікроелементами, які стимулюють ріст здорових і міцних нігтів. За допомогою спеціального бафа із замші пасту втирають у нігті.
  • Завершальний етап японського манікюру — полірування, коли майстер втирає в нігтьову пластину пудру на основі бджолиного воску. Створюється враження, що нігті — щільні, глянсові, ніби скляні.

"Нігті мають максимально природний, доглянутий вигляд, а головне зміцнюються з кожною процедурою", — запевняє Іра Попова. "Японський манікюр ідеальний для догляду за руками в чоловіків, якщо клієнта не бентежить ефект глянцю", — додає Вікторія Колодій.

Вона вважає, що японський манікюр ідеальний, якщо треба відновити нігті — наприклад, після закінчення зими. І радить вибирати його для тривалих подорожей, оскільки ідеальний глянець після процедури тримається дуже довго. Плюс не потрібно перейматися через те, що покриття пошкодиться або відколюватиметься: нігті матимуть естетичний вигляд.

Попри низку переваг, зловживати регулярним доглядом, як-от японський манікюр, не можна: нігтьова пластина стоншується від постійного шліфування. Саме тому у MVK не радять застосовувати японський манікюр відразу після зняття гель-лаку: нігтьова пластина й так стоншена. Потрібно зробити перерву між маніпуляціями.

Відразу після японського манікюру гель-лак теж не наносять: він просто не триматиметься поверх пудри, яку виготовляють на основі бджолиного воску.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.