До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 чоловіків-знаменитостей, які популяризували макіяж

Від Чарлі Чапліна до Фаррелла Вільямса: згадуємо чоловіків, які вміли й любили носити макіяж. Саме їм світ зобов’язаний тим, що косметика не вважається лише жіночим привілеєм.

Джаред Лето
Чарлі Чаплін

Макіяж — останнє, про що згадуєш, відновлюючи в пам’яті образ Чарлі Чапліна. Тростина — так, котелок — так, величезні черевики. Але макіяж? А проте густо підведені очі Великого Німого — важлива частина його екранного образу. Вони давали змогу акторові не тільки вирішувати кінематографічні завдання в епоху чорно-білої плівки, а й створювати комічні образи з виразним відтінком смутку.

Реклама

Девід Бові

Девід Бові і його альтер его, Зіґґі Стардаст, балансували на межі: андрогінна зовнішність і яскраві експерименти з образами стали візитною карткою Бові. У повсякденному житті він міг просто підфарбувати очі коричневим олівцем, а для сценічного макіяжу вибирав яскраві кольори, глітер і сміливі форми.

Курт Кобейн

Курт Кобейн не так часто з’являвся з макіяжем, але його підведені очі — це майже світове makeup-надбання. Курт розумівся на манікюрі. Зрозуміло, у стилі гранж. Про зачіски Курта Кобейна ми писали тут.

Іґґі Поп

"Хрещений батько панк-року й гранжу" увиразнював вії й брови, які в нього від природи й без того гарні. Але з чоловічим макіяжем так було завжди: його ніколи не використовували для того, щоб "приховати вади, підкреслити переваги". Тільки для самовираження.

До речі, коли Іґґі Поп став обличчям Dior, він позував у сукні — очевидно, не побоюючись втратити мужність, рокерський вайб абощо, чим переймаються поборники "традиційних цінностей".

Іґґі Поп
Фредді Мерк’юрі

Ця людина ніколи не намагалася відповідати чиїмось сподіванням. Навпаки, він епатував за першої-ліпшої нагоди й ставив експерименти — зокрема й із макіяжем. За версією авторів фільму "Богемна рапсодія", перший макіяж Мерк’юрі зробила його подруга Мері Остін, яку у фільмі зіграла Люсі Бойнтон. Про те, як Рамі Малек перевтілювався в Мерк’юрі, читайте тут.

Джонні Депп

Джонні Депп носив найкращий і найскладніший макіяж в історії кіно. Робив це неодноразово — і з великим успіхом. Едвард Руки-ножиці, Містер Віллі Вонка, Джек Горобець — один образ ефектніший від іншого. Депп упевнено носив макіяж і в житті, поєднуючи його з тату та стрижками. Завжди знаходилися ті, хто критикував образи актора, але йому було, якщо висловлюватися дипломатично, все одно.

Стівен Тайлер

Рокер без макіяжу? — немислимо. Стівен Тайлер розважався від душі, приміряючи макіяж. Але завжди залишався відданим класиці: smokey eyes. Iconic.

Увага на руки. Тайлер був одним з тих, хто популяризував і чоловічий манікюр.

Мік Джаґґер

Мік Джаґґер міг легко нафарбувати очі, а потім додати до образу трохи помади. І зауважмо, людина ніколи не морочилася питанням: "Акцент на губи чи на очі?". Мік молодець, будьте як Мік.

Джаред Лето

Актор і музикант, зірка фільму "Реквієм по мрії" і амбасадор Gucci Джаред Лето носить макіяж так, ніби він з ним народився. Яскраві образи западають у серце з першого погляду. Про еволюцію образів Джареда Лето читайте тут. І, до речі, як йому личить макіяж Джокера.

Бой Джордж

Макіяж Боя Джорджа, піонера нової романтики, традиційно згадують у добірках чоловічого макіяжу з певною конотацією — "ексцентрик, що вдієш". Насправді Джордж зробив для чоловічого макіяжу більше, ніж YouTube-блогери покоління Z і шоу Ру Пола: він мав сміливість і внутрішній ресурс демонструвати світові різні грані зовнішності. Розсунути гендерні межі макіяжу — Боєві Джорджу це вдалося блискуче (іноді — у прямому сенсі).

Фаррелл Вільямс

Амбасадор Chanel, музикант і модник Фаррелл Вільямс ставиться до макіяжу, так само як і до одягу: просто вибирає те, що подобається, не зважаючи на гендерну належність речей і косметики. Вільні люди вільні в усьому.

Фаррелл Вільямс став тим, кому довірили представляти сумку Chanel Gabrielle. А у 2020-му оголосив, що запускає власну лінію засобів для догляду за шкірою — позагендерну, звісно. Назва лінії Humanrace втілює загальну місію його бренду: "Humanrace Skincare не робить різниці за расою або статтю. Ми створюємо для людей; ми всі народжені в одній шкурі, і Humanrace підкреслює це", — каже Вільямс.

Давид Даміано

Про Давида Даміано світ заговорив після перемоги італійської групи Måneskin на Євробаченні. Копиця непокірних кучерів, розмазана під очима підводка й абсолютна gender fluidity. 3,5 млн підписникам в інстаграмі є звідки брати натхнення. Образ Даміано навіяний музикантами-легендами: від Іґґі Попа і Фредді Мерк’юрі до Девіда Бові. Вони теж розумілися на макіяжі.

Можна засперечатися: Алессандро Мікеле вже домовляється про щось з Даміано. Ну подивіться, це ж еталонний амбасадор Gucci.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.