До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зустріти весну: skincare-експерт розкриває секрети процедур та домашнього догляду

У спецпроєкті vogue.ua, присвяченому настанню весни, експерти з питань ароматів, фарбування, манікюру, догляду за шкірою та волоссям розкривають б’юті-таємниці, які допоможуть зустріти новий сезон у всеозброєнні. Продовжує проєкт Тетяна Таран, засновниця Starlit Group, з порадами стосовно догляду за шкірою.

Кінець зими й початок весни — прекрасна пора для агресивних процедур, якщо ви не встигли провести їх взимку. Серединні й поверхневі пілінги в разі адекватного підготування шкіри й відповідного захисту проти сонця можна проводити весь рік під ретельним наглядом косметолога. Але якщо ви схильні до пігментації (або остерігаєтеся ускладнень у вигляді гіперпігментації), нині last call для таких процедур, як лазерне шліфування або глибокий хімічний пілінг.

Реклама

Зміна сезонів — час для перегляду б’юті-рутини. Поспостерігайте за власною шкірою тепер: як вона змінилася під час зими, які потреби вийшли на перший план, які проблеми стали помітнішими. Важливе завдання весняного періоду — відновлення гідроліпідної мантії, яка постраждала від пересушеного повітря приміщень, різкого стрибка температур і тих самих агресивних процедур. Тому догляд має містити НЕО: 'humectants' (зволожувачі — гіалуронова кислота, сечовина й гліцерин), 'emollients' (емоленти для відновлення бар’єрної функції — цераміди, сквалан, лінолева кислота), 'occlusives' (оклюзивні речовини, що запобігають трансепідермальній втраті вологи, — рослинні олії, диметикон. Для надання сяяння підвищуємо концентрацію вітаміну С в догляді. Ліпше перейти на поєднання сироватки з вітаміном С і денний крем — так шкіра дістане велику дозу вітаміну, адже в кремі його концентрація завжди нижча.

З процедур безумовним лідером є киснева мезотерапія OxyJet: вона насичує шкіру 98% киснем і активними компонентами, які доставляються під тиском. Залежно від головної потреби шкіри, косметолог вибере відповідну сироватку для введення. Ця процедура як ковток свіжого гірського повітря рано вранці — наповнює не тільки шкіру, а й заряджає енергією весь організм. Особливо раджу її тим, хто не наважується на ін’єкції — за результатами цей метод порівнянний з біоревіталізацією. А для тих, хто любить домашній догляд, є портативна модель Oxyjet GO — мініпристрій, який вводить сироватки з інкапсульованим киснем і пептидами в глибокі шари шкіри, не ушкоджуючи її.

Ще однією ефективною й безболісною процедурою, особливо актуальною навесні, є карбокситерапія — вона також стимулює кисневий обмін, сприяє оксигенації, надає сяяння. У топі весняних процедур — класична біоревіталізація і мезотерапія. Завдання першої — зволоження й регенерація, другу застосують у разі введення вітамінних коктейлів для швидких результатів.

А ще весна — найкраща пора для курсу масажу. Особисто я обожнюю хіромасаж, оскільки він поєднує роботу з обличчям і шийно-комірцевою зоною, що сприяє вираженому дренувальному впливу (актуально для тих, хто страждає через набряклості). До слова, про шию: шарфи скинуто, викоти стають глибшими, а отже зона особливої ​​уваги — очевидна. Нагадаю, що крем ми наносимо не тільки на обличчя, а й шию та зону декольте. Ліпше вибирати спеціальні засоби — часто вони вирізняються більшою концентрацією речовин з вираженим ліфтинг-ефектом (наприклад, Cold Plasma Sub-D Perricone MD). Пілінги, біоревіталізація, міоліфтинг, RF-ліфтинг — усе це теж прекрасно працює для шиї й зони декольте.

З появою сонця настає пора вищого SPF-чинника. Із зимових 15 слушний час переходити на 25-30. Пам’ятаємо, що SPF у засобах для макіяжу — сумнівний помічник, а SPF у нанесених продуктах не підсумовується.

Весна часто супроводжується загостренням хронічних захворювань. Одним з таких є акне. Будь ласка, не вдавайтеся до самолікування — так можна тільки підсилити проблему. Професіональний дерматолог після очної консультації допоможе підібрати лікування й домашній догляд, що допоможе запобігти можливим ускладненням у вигляді рубців після акне й гіперпігментації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.