До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно доглядати за шкірою в холоди

Мороз, холод, вітер — явища в останні роки такі незвичні в наших широтах, що потрібно заново вчитися адаптувати свій догляд до жорстких погодних умов.

Зволоження взимку корисне — всупереч поширеній думці про те, що в холоди зайва волога не потрібна. Навпаки, вологість в опалювальному приміщенні знижується так критично, що люди зі схильною до сухості шкірою можуть фізично відчувати, як стягує обличчя. Для таких випадків варто тримати напохваті зволожувальні спреї.

Реклама
Зволожувальний серпанок-спрей Swiss Alps Cellular Mist, La Colline

У розпал холодів краще вибирати щільні текстури засобів з поживними властивостями. "Хороший захисний крем має відчуватися, — каже Юлія Копецька. — Це свідчить про те, що в складі крему є олія або віск, які на роговому (епідермальному) шарі рятуватимуть від холоду й зневоднення".

Крем для інтенсивного живлення Crème Ultra-Riche Nourrissante, Eisenberg

Важливо пам’ятати, що людям зі специфічними захворюваннями (акне, розацеа) не можна призначати собі догляд самостійно (звертатися до косметолога за призначеннями засобів — у принципі гідна практика, яка допоможе уникнути багатьох помилок). Олійки в складі засобів, придатних для нормальної шкіри взимку, можуть спричинювати загострення акне.

Відновлювальний крем глибокого впливу, Yves Rocher

До свого повсякденного догляду важливо додати засоби, які зміцнюють захисний бар’єр. Передусім це засоби із церамідами. Воскоподібні компоненти успішно латають дірки в гідроліпідній мантії, утворені внаслідок занадто агресивного догляду або впливу екстремальних умов. І, звісно, допомагають впоратися з дискомфортом, від якого часто страждають власники сухої або чутливої ​​шкіри. Вони слугують цементом для клітин, а до того ж утримують у них вологу й захищають епідерміс.

Денний крем з керамідами Ceramide Lift and Firm Day Cream, Sunscreen SPF 30, Elizabeth Arden

Очищення в період холодів має стати м’якшим: бальзами, олійки, молочко — текстури, які згодяться. Вмиватися ліпше водою кімнатної температури: гаряча руйнує ліпідний шар — і відновити його потім буде клопітно. Гарячою водою ліпше не користуватися, приймаючи душ і ванну. Миття посуду ліпше довірити посудомийній машині, а якщо є потреба ручної роботи (наприклад, з тонкими келихами), то треба використовувати рукавички, а після — обов’язково наносити крем для рук.

Очищувальна олійка Abeille Royale, Guerlain

Медичні маски можуть стати несподіваним благом, коли температура знижується більш як на 10 °C. Вони зберігають тепло й запобігають втраті вологи. Добре, якщо в догляді будуть засоби з про- та пребіотиками: вони підвищують місцевий імунітет шкіри й допомагають зберегти її власні захисні резерви. Макіяж у холоди, до речі, — не надмірність, а додатковий захисний шар.

Сироватка з про- та пребіотиками, Galinee

"Для чутливої ​​шкіри потрібні засоби, що адаптують її до екстремальних погодних умов, — розповідає косметологиня Юлія Копецька. — Вони мають непростий склад, часто з "медичними" інгредієнтами: це блокатори субстанції "Р", бісаболол і 18-бета-гліциризована кислота (потужні протизапальні компоненти); біоміметичні пептиди — родинні для шкіри речовини, що віддають команди внутрішнім резервам — "відновлюватися", "активувати захисні сили"; екстракти рослин, які зміцнюють стінки судин і допомагають виводити токсини; бетаїн — речовина із цукрового буряка зі зволожувальним і пом’якшувальним ефектом тощо".

Фітопоживна олійка для обличчя Moisture reset, HydroPeptide

Чудово працює екстракт центели азійської (зрозуміти, що він є у складі засобу, можна за позначкою CICA на пакованні). У складі центели азійської є мадекасосід і азіатикозід, що допомагають шкірі відновлюватися, знімають запалення й пришвидшують загоєння.

Крем для обличчя Prestige La crème, Dior, з екстрактом центели азійської

Вранці варто вибирати сироватки або ампули із заспокійливими інгредієнтами. Увечері треба наносити зволожувальні креми. Підсилити ефект допоможе пошарове нанесення засобів. Схема може бути такою: зволожувальний лосьйон, сироватка, нічний зволожувальний крем.

Крем для чутливої ​​шкіри №2, Payot

Засоби з азуленом заспокоюють, з вітаміном Е — відновлюють, Омега-3, -6, -9 кислотами — "лагодять" водно-жирову мантію, з гіалуроновою кислотою — зволожують, екстрактом квіток шафрану — заспокоюють і дарують комфорт.

Крем для обличчя Velvet Nourishing Cream з квітами шафрану, Sisley

Від вітру й холоду може трапитися гіперкератоз, коли роговий шар шкіри стовщується. Будь-який, навіть найефективніший крем, осідатиме в шарі мертвих клітин, не проникаючи далі. Тому неодмінний засіб зимового догляду — пілінг. Активний догляд у вигляді масок потрібен усім типам шкіри. До їхнього складу часто додають гіалуронову кислоту, цераміди рослинного походження або екстракт центели азійської.

Маска для інтенсивного зволоження Super Aqua, Guerlain

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.