До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бред Пітт: ексклюзивне інтерв'ю Vogue

"Мені подобається те, що Гвінет зробила з Goop", – каже Бред Пітт. В ексклюзивному інтерв'ю для Vogue він представляє свою позаґ ендерну колекцію засобів з догляду за шкірою.

Бред Пітт явно не читає beauty-туторіали або підручники з краси. Триває 25-та хвилина нашого ексклюзивного інтерв’ю з актором, продюсером, філантропом, виробником вина та новоспеченим засновником skincare-бренду. Ми в Château Miraval, просторому маєтку з виноградниками на півдні Франції, які Пітт купив разом зі своєю колишньою дружиною Анджеліною Джолі в 2012 році, і після кількох швидких запитань ми переходимо до неминучої частини будь-якого інтерв’ю із засновником бренду з догляду за шкірою. "Які ваші б'юті-ритуали?" — запитую я з певним хвилюванням. Та очікую на презентацію засобів.

Реклама

Пітт посміхається та мовчить. "Цього не буде!"

"Тоді, може, просто поговоримо про те, як змінився ваш догляд за шкірою? Тільки не робіть це, як у телемагазині, — пропоную я "оскарівському" лауреату, потайки сподіваючись, що його захопить ідея почати маститися кремом просто під час знімання.

"Я б навіть не знав, як це робити, якби не комедія, — сміючись, каже Пітт. – Насправді, Сенді [Сандра Буллок] і я якось спробували розробити цілий сценарій, наче ми чоловік та дружина, бізнес-партнери, найуспішніші продавці телемагазину, але потім ми розлучаємось, ненавидимо одне одного та транслюємо це в ефірі, рекламуючи речі… Це і все, чого ми досягли".

Хоч ми так і не отримали від Пітта та Буллок ромкому, на який заслуговуємо, 58-річний Пітт дав нам Le Domaine, лінійку засобів для догляду за шкірою, які створені за принципом поєднання науки та природи, і які він розробив у партнерстві з родиною Перрен, відомими виноробами Château Beaucastel (родина також є партнерами Пітта в улюбленому шанувальниками Château Miraval Côtes de Provence Rose – рожеве сухе, доступне в Україні за ціною трохи більше 800 грн за пляшку – ред.).

Хоча актор прийняв свідоме рішення не бути обличчям Le Domaine (жодних портретів для кампейну, жодних Бредів Піттів у Тіктоці та всього кілька інтерв’ю після виходу цього), він дотримується практичного підходу: опікується концепцією та розробками, які базуються на знайомій історії антиоксидантів з винограду, які вже давно експлуатують більш відомі бренди. Але Le Domaine підійшов до науки по-своєму, призначивши одного з провідних світових спеціалістів із вина та здоров’я людини, професора енології Університету Бордо П’єра-Луї Тесседра, щоб визначити, який із 13 сортів винограду, що його родина Перрен вирощує у своїх маєтках у Провансі, має найпотужніші антиоксидантні властивості.

Це дослідження почалося понад 15 років тому, і воно, можливо, призвело до Next Big Thing, майбутньої сенсації в догляді за шкірою: GSM10, ексклюзивної молекули, яка поєднує в собі потужні властивості кісточок винограду Гренаш, а також кісточок і шкірки винограду сортів Сіра і Мурведр – вона є.в сироватці, кремі, кремі-флюїді та очищувальній емульсії Le Domaine. Молекула слугує потужним антидотом від окислювального стресу, який може руйнувати колаген та сприяє появі безлічі фізичних ознак старіння. Професор Ніколас Леві, провідний науковець у галузі прогерії (надзвичайно рідкісного генетичного розладу, який прискорює старіння маленьких дітей) – надав додаткові ідеї для проєкту. Визначивши, як прогерія впливає на природні процеси старіння, він розробив ProGr3 – іншу запатентовану активну речовину Le Domaine, – яку отримують з ресвератролу виноградної лози і яка має на меті довше підтримувати клітини шкіри здоровими.

Нарешті, є чарівна природа самого ґрунту Міравала – терруар, як це називають енологи, обговорюючи унікальні умови вирощування для конкретних виноградних лоз. У нашому випадку це плантація за плантацією оливкових дерев; миля за милею казкового лісу, вкритого лишайниками; і повітря, настільки насичене лавандою, що якоїсь миті я всерйоз замислилася, чи не закачують його сюди штучно. У Miraval не використовують пестициди, а все землеробство ведеться біодинамічно. Ґрунт, багатий на глину та вапняк, зорюють, а виноградні лози не зрошують, що спонукає коріння проникати глибоко в землю, щоб дістатися вологи. Чим глибше росте коріння, тим краще воно взаємодіє з ґрунтом, що створює таку бажану складність у винограді Miraval, а також в оливковій олії, яка виробляється на території. Їхнє поєднання і становить основу (96 %) натуральної, веганської та sustainable лінії.

.

Пізніше, коли ми стирчимо з Тесседром в терміналі EasyJet у Марселі, він каже, що дослідження цього проєкту були неймовірними – навіть за його мірками. І це те, до чого Пітт дуже радий бути дотичним. "Упродовж століть, – каже він, – Château Miraval залишався центром творчості, у ньому є стільки місць, де хочеться сидіти, та думати, та досліджувати, та створювати прекрасні речі". Одне з таких місць – пункт спостереження на прекрасно облаштованій вітальні на відкритому повітрі з видом на футбольне поле, яке він створив для своєї родини. Пітт визнає, що це не обов’язково та сама причина, щоб прагнути потрапити на вже дуже насичений ринок догляду за шкірою. А ось ефективність Le Domaine – запросто. "Я в курсі, що майже щодня з’являються нові продукти, які люди намагаються запустити, але якби я не бачив справжньої візуальної різниці на своїй шкірі, ми б навіть не ворушилися". Важко сперечатися з цією логікою, сидячи всього в кількох футах від його чистого, залитого сонцем обличчя.

Нижче Пітт розкриває свій "невеличкий простенький beauty-режим", те, як Гвінет Пелтроу вплинула на його звички догляду за шкірою, та те, чому любов до себе може бути найкращим секретом, щоб старішати красиво.

Як виник проєкт Le Domaine?

Бред Пітт: Ми говорили про це так довго, що я вже не пам’ятаю, як це почалося. Пам’ятаю, як читав про корисні властивості виноградної шкірки, про те, що ми хотіли дослідити. Але початкова ідея, від самого коріння, пов'язана з цим місцем. Воно просто просякнуте творчістю і таке плідне. Тут виготовляють оливкову олію, трюфелі та мед. Тут починався залізобетон. Залізобетон! Це безумство! У 1840-х роках Джозеф-Луї Ламбо винайшов фероцемент, попередник залізобетону, і зробив бетонний човен, який згодом витягли зі ставка, і він зараз знаходиться в музеї в Бріньйолі. В нас навіть було кілька стовпів – тестових стовпів – просто на подвір’ї. Ламбо пішов далі і побудував перші дві будівлі із залізобетону, – а тепер усе будують саме таким чином. Це доволі екстраординарно.

Догляд за шкірою мав стати частиною цієї творчої атмосфери? Ви весь цей час потайки думали: "Я маю створити бренд засобів для догляду за шкірою?"

Ні, і, чесно кажучи, ми б цього не зробили, якби не відчували, що тут є щось справжнє, щось оригінальне, щось, що працює. Мені постійно надсилають якісь засоби, та.... Уф. Для мене вони всі однакові. Але торік ми тестували Le Domaine, і я був справді здивований результатами, і це, з мого погляду, варто того, щоб рухатися далі.

Чи завжди у вас був правильний догляд за шкірою?

[Дуже довга пауза]. Ні.

Я була настільки впевнена, що ви скажете "так", – ви маєте такий вигляд, наче добре доглядаєте за собою

Що ж, коли за мною доглядають, у мене хороший догляд. Я лише хочу дотримуватися простоти, – розумієте, що я маю на увазі? І, все-таки, я насправді скрупульозний. Мене привела до форми моя дорога подруга-візажистка Жан Блек – ми почали працювати 30 років тому. Вона реально особлива. Тож щоразу, коли ми знімаємо фільм, вона піклується про моє здоров’я і завжди така: "А спробуй це", "І спробуй ось це".

Хай там як, а ваша шкіра має чудовий вигляд. Я не можу уявити, що це потребує багато зусиль!

Та ні, не зовсім. Ні. Хіба що зараз… Загалом, у мене є свій невеличкий простенький beauty-режим.

То що ви робите? Гуаша?

Я навіть не знаю, що це.

Процедури з догляду?

Рідко. Я нервуюся.

Ви коли-небудь уявляли себе beauty-магнатом?

[Сміється]. Я не знаю, що таке beauty-магнат.

Ну, це як коло б б ви досягли успіху рівня Estée Lauder.

То що, якщо Le Domaine досягне успіху, ми отримаємо статус магнатів? Та ні, такого я не уявляв. Гніздо тут – у Château Miraval – підкинуло багато ідей, які зазвичай я б не розглядав. І значною частиною цього є сталий розвиток. Ідея нульових відходів є справді важливою для цієї сфери та важливою для мене. Але послухайте, коли ми тільки приїхали сюди, то насправді ніколи не думали про виноробню! Я просто хотів осісти в цьому районі, і тут трапилася виноробня. І з'ясувалося, що це тонни грошей. Тож довелося працювати. А потім ми вирушили на пошуки і знайшли Марка [Перріна] та його родину.

Добра ідея. Ви закінчили журналістику, я читала...

Не закінчив, але вчився.

Чи хотіли б ви піти тим шляхом?

[Сміється] Мені здається, я дуже задоволений тим, де зрештою опинився! Я б не заперечував, але мені добре і на мїй щоденній роботі.

Як ви взагалі ставитеся до бізнесів, заснованих кінозірками?

Коли я починав, зніматися в рекламі було чимось ганебним. Про таке сказали б, що ви продались. Я дійсно думаю, що гіп-гопери все змінили. Вони нормалізували це – та навіть зробили модним. – Трохи розправити крила, спробувати щось інше. І зараз це справді круто, що ви можете досліджувати інші куточки своєї креативності, як це було у старих художників епохи Відродження. І мені подобається те, що Гвінет зробила [з Goop]. Вона досі мій дорогий друг, і вона збудувала цю імперію. Вона завжди вміла бути куратором, і це стало для неї прекрасною творчою продухою. Насправді, якщо так подумати, то вона була, мабуть, першою, хто змусив мене вмиватися двічі на день… можливо.

Який тиск в кінобізнесі ви особисто відчували через старіння?

Я не хочу тікати від старіння. Це концепція, від якої ми не можемо втекти, і я хотів би, щоб наша культура сприймала її трохи більше. Під час заснування Le Domaine ми обговорювали це означення "anti-ageing". Це дуже дивно. Це казочки. Але що реально, так це дбати про свою шкіру у здоровий спосіб. Це те, що я навчився робити для свого бізнесу, – та від цього ти почуваєшся краще. Я виріс із сільським менталітетом, – ви знаєте, оце все "мило раз на день, та йдіть собі". І я думаю, якщо ми любимо себе, якщо ставимося до себе трохи краще – це принесе довготривалу користь. Тож просто старійте – у здоровий спосіб.

До речі, минулої ночі я дивилася "Бенджаміна Баттона". Чи було дивно бачити себе старшим у цій ролі?

Ні, ні, зовсім не так, я був якось навіть зачарований цим, справді. І до речі! Увесь цей пластичний грим, шість годин роботи! Це знищило мою шкіру!

Як і чому для вас важливо, щоб підхід Le Domaine був позаґендерним?

Знову ж таки, я не знаю, – можливо, це просто тому, що я вірю в інклюзивність? А може, це про те, що нам, хлопцям, потрібна допомога, щоб зрозуміти, як ліпше доглядати за своєю шкірою? Я багато дізнався від своїх колишніх.

Ми зробили аромат нейтральним, свіжим і дуже, дуже тонким. Я така людина, що змінить готельний номер, якщо відчує запах одеколону попереднього гостя! – бо це занадто! Я за тонкий підхід. Не варто нав'язувати це іншим – принаймні, це моє відчуття (сміється).

У вас якісь особливі спогади про Miraval?

Минула весна була особливою. Ми провели тут п’ять-шість тижнів. Історії, які ви чуєте про весняний Прованс, чому люди сюди їдуть – це все правда. І я не можу сповна описати все це – свіжість повітря, світло… Я не знаю, це якесь відчуття справжнього спокою та гармонії, і ці ночі такі заспокійливі. Влітку чуєш жаб'ячий оркестр, він заколисує. У мене є багато друзів-митців, вони були тут цієї весни, ми веселилися. Один писав музику [у студії Miraval], другий малював, третій розробляв лінію одягу і таке інше. Вони розходилися по своїх куточках, щоб працювати, а потім ми поверталися, щоб зустрітися за обідом або грою в петанк, на місці, де ми зараз сидимо. Створення артистичної спільноти завжди було ідеєю цього місця, і дуже приємно бачити, що це відбувається.

Як ви уявляєте своє майбутнє?

Чим старшим я стаю, тим більше думаю про якість життя та витрати часу. Думаю, що після карантину багато людей почали замислюватися про те, як ми проводимо час, чому ми так багато працюємо, чому ми присвячуємо своє життя? І я думаю, що сім’я та друзі – зрештою, це все, що має значення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.