До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Несолодке життя: як відмовитися від мучного та цукру

Відмовитися від хліба і цукру та повністю перебудувати меню з врахуванням нових звичок – Христина Обломська розповідає, як не здатися на шляху до ідеального тіла.

17 лютого 2017 року я збиралася на вечірку і ледь влізла в улюблені джинси. Все життя я вважала себе худою, дієт не дотримувалася, спорт – ніколи, йога – курсами під настрій. І ось я бачу себе перед дзеркалом з апетитними бочками та животом, і більше не можу застебнути джинси. І сукню з вузькою талією.

Реклама

Ще за пару місяців до цього я зрозуміла, що треба щось змінювати. Після повернення з довгої робочої поїздки до США, я втратила роботу, почала б'юті-стартап і набрала кілограм шість. Мені перестало подобатися моє тіло, і це провокувало ще більший стрес: дедлайн – порція наполеона з кавою, дрібні і великі труднощі на роботі – ще одна порція. У таких випадках рекомендують спочатку впоратися зі стресом, а потім вже братися за тіло. Я ж почала робити зарядку і розтиратися моделювальними маслами; сил стало більше, а от об'єми не змінювалися.

Моя подруга тоді якраз поділилася планом харчування, складеним дієтологом: щоб позбутися зайвих сантиметрів в талії, потрібно було відмовитися від мучного, солодкого, багатих на вуглеводи овочів і фруктів у вечірній час, та й зовсім від пізніх вечерь. Заради експерименту я теж вирішила спробувати. На той момент я вже роздала частину гардероба і відверто не вірила, що без серйозного навантаження в залі можна скинути вагу.

Новий спосіб харчування спочатку поставив мене в безвихідь: лютий, я вегетаріанка, так мені ж взагалі нічого їсти! Бажання розправитися з боками перемогло, а в моєму раціоні місце гречаного багета, тортів, млинців і пасти зайняли яйця, сир, авокадо, кіноа, сезонні овочі, горіхи і яблука. Це стало справжнім випробуванням, і, зізнатися, трималася я тільки завдяки зусиллям волі.

Спочатку я взагалі вирішила прибрати всі швидкі вуглеводи з раціону: мінус білий рис, картопля, кус-кус. Молоко (лактоза – це молочний цукор) – вранці, з кавою. Якщо дуже хочеться солодкого, дозволяю його собі, але тільки до 16. На вечерю – яйця і овочі, останній прийом їжі – за 4 години до сну. Денне меню довелося розбити на кілька частин, перекушування стали обов'язковими: я зрозуміла, що про велику тарілку пасти починаєш думати, тільки коли в робочій суєті зовсім забуваєш про неї і основний прийом їжі припадає на вечір. Десерти з цукру і борошна я замінила чіа-пудингами з фруктами і батончиками з сушеної дині.

Почали формуватися мої нові харчові звички і правила. Під час адаптування до нового способу життя, я сходила на лекцію про правильне харчування, завантажила в Bookmate "Книгу про тіло" Камерон Діас і "Пшеничні кілограми" Вільяма Девіса (там достатньо написано про шкоду і цукру, і хліба) і стала переглядати фото дівчат з красивими тілами в Instagram. Крім нового меню, в моє життя плавно увійшла зарядка і легкі домашні тренування: 50-75 присідань, скручування, планка – вправи підглядала в відеоуроці для #VogueUAChallenge Наді Шаповал. Ну а найбільше мотивують, звичайно, результати: об'єм талії трохи зменшився вже через тиждень, через місяць я раділа першим двом талим кілограмам, а через три скинула ще 4 кг – разом шість за три місяці.

Минув рік, а я все так само вірна своїм принципам – вони стали частиною життя. Психологи пишуть, що звички формуються протягом 18-254 днів – останній термін закінчився ще в грудні минулого року, а я все так само спокійно проходжу повз полиці з багетами і тортами. І дуже люблю своє нове несолодке життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.