До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За що майстрині Guerlain присудили звання Кавалера Ордена Мистецтв і Літератури

Сільві Ромет (Sylvie Romet) стала Кавалером Ордена Мистецтв і Літератури, нагороди, яку вручає Міністр культури Франції за значні заслуги у сфері мистецтв і літератури.

Офіційна церемонія нагородження Ордена Мистецтв і ЛітературиФото: Julio Piatti

Guerlain, старовинний французький Будинок, який вже 190 років випускає парфумерію, декоративну косметику та засоби для догляду, відомий традиціями своєї майстерності. Всі засоби Будинку випускають у Франції, і вони відповідають найсуворішим стандартам. Сучасні технології, ековідповідальність, екологічні ініціативи у Guerlain поєднують з традиціями майстерності і ручної роботи. Подібно до того, як у паризьких кутюрних ательє працюють Les Petites Mains "маленькі ручки", так на парфумерній фабриці Guerlain у Орфені працюють майстрині, яких називають Dames de table (дослівно "Дами столу"). Одна з них, Сільві Ромет, і отримала нагороду.

Реклама
Сільві Ромет з колегоюФото: Arnaud Joron @ Guerlain

Dames de table володіють мистецтвом барбішажу, бодрюшажу і виготовлення сургучевих печаток старовинними художніми ремеслами, які в парфумерії передають з покоління у покоління.

Фото: Guerlain

Бодрюшаж це процес, коли до горлечка флакона приклеюють тонку мембрану, а потім поверх притертої пробки запечатують ще раз і обертають шнурами зі спеціальної бавовни, що на вигляд і на дотик здається шовковою.

<b>барбишаж</b>

Фото: Pol Baril

Шнури потім розчісують, щоб утворилися пухнасті пензлики (це називається "барбішаж"), і закріплюють печатками. Процес абсолютно медитативний, за ним можна спостерігати вічно.

Барбішаж

А ось як виготовляють сургучну печатку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.