До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найпопулярніші ін'єкції і пластика: погляд хірурга

Promotion

Про тренди в пластичній хірургії та контурну пластику vogue.ua розповідає лікар, практикуючий хірург Едгар Камінський

Реклама
Едгар Камінський
Про найзатребуваніші операції

Операція, яка користується найбільшим попитом в світі, – скульптування тіла. Фактично це поєднання двох процедур – ліпосакції і ліпофілінга, коли жир з однієї частини (наприклад, з боків) вводиться в іншу (наприклад, в сідниці). Так зменшується талія і збільшується попа. Це найпопулярніший метод корекції фігури.

Що стосується обличчя, то найпопулярніші операції – видалення грудок Біша та блефаропластика.

Про нові ін'єкційні технології

Особливо нічого нового не винайдено. В усякому разі, з точки зору технологій. Просто повертається мода на натуральний, природний вигляд, непомітні оку втручання.

Про пластику сосків

Ін'єкції філерів на основі гіалуронової кислоти в соски чи їхній ліпофілінг – сумнівна процедура. По-перше, це боляче та неприємно. По-друге, може вплинути на чутливість грудей. По-третє, це травма, й результат операції спрогнозувати не можна: може статися запальна реакція, гнійний процес. Проблеми доведеться розсьорбувати все життя. Якщо препарат заблокує молочні протоки, годування буде неможливим. Це небезпечно, і я подібних процедур не рекомендую. Кому дійсно може бути показана хірургічна операція – це дівчатам з інвертованими (втягнутими) сосками. Але вона теж не така проста: проходить під загальним наркозом. І незрозуміло, чи зможе потім дівчина годувати дитину. У моїй практиці дівчата частіше просять зменшити соски.

Про зменшення губ

У моді натуральний вигляд обличчя без втручань. А те, що в Instagram якийсь час назад з'явилися фото з дзьобоподібними ротами, грубо схопленими хірургічної ниткою, – це не тренд. У моді завжди будуть два ока, груди, два вуха, пухкі губи. Сьогодні чи не 80% дівчат роблять ін'єкції. Це звично, як зробити манікюр чи сходити на корекцію брів.

За свою практику я провів близько 4000 операцій, пов'язаних зі збільшенням губ. Мій особистий рекорд – 36 збільшень за день. І якщо говорити про красу та сексуальність, то нормального розміру, трохи припухлі губи з моди не виходять. Зменшення практикували ті пацієнти, яким 20 років тому вводили не біополімер, що не розсмоктувався, синтетичні препарати, поліакріламідний гель, а по-іншому, крім як посікти, від них позбутися не можна. Всі інші приходять за збільшенням. Лікарі використовують філери на основі гіалуронової кислоти – це безпечно і можна зупинити: якщо пацієнту не подобається результат, то препарат гіалуронідаза поверне колишню форму за кілька годин. Плюс сучасні препарати діють довше – рік-півтора, а не 6 місяців.

Про корекцію вилиць

Всім подобаються яскраво виражені вилиці, як у моделей. Але українські дівчата – щокастенькі, тому вони досягають ефекту виражених вилиць макіяжем: затінюють перехід від вилиць до губ.

Здобути красиві вилиці та виражену впадину під ними допомагає видалення грудок Біша. Це невеликі жирові грудки, які допомагають немовлятам смоктати молоко. Дорослим вони, звичайно, не потрібні, та якщо їх видалити, виходить ефект закушених чи втягнутих щік. Це дуже популярна процедура. Робиться швидко, під місцевою анестезією, після можна відразу повертатися на роботу.

Але важливо пам'ятати, що щічки пасують багатьом дівчатам: надають чарівного вигляду. З запалими вилицями дівчина виглядає старшою.

Джіджі Хадід на шоу Versace ss18
Про процедури, які можуть повернути обличчю молодість

Найголовніші процедури – це нормальне харчування та здоровий спосіб життя. Куріння та алкоголь можуть звести нанівець всі зусилля лікарів та пацієнтів. Дівчата зі ЗСЖ, які їдять достатньо білка, включно з рибою та м'ясом, завжди будуть мати кращий вигляд, ніж ті, хто не виходить з кабінету косметолога, а ночі проводить в клубах за коктейлями.

Ще один важливий маркер молодості – об'єм. Повні люди в 50-60 мають кращий вигляд за своїх худорлявих однолітків. Baby face – це мило. І моду на нього повернула не Джіжді Хадід, як багато хто думає, а Мадонна, коли повернула своїй виличній зоні об'єм.

Тіні на обличчі проступають після годування та лактації, коли молода мати худне. З'являється втомлений вигляд, кола під очима. Все це вирішують філери на основі гіалуронової кислоти.

І ще одна важлива річ: в українок часто зустрічається щільна, пориста, проблемна шкіра. Тут треба звертатися до дерматологів. Лікування дає прекрасні результати.

Про корекцію носогубних складок

Найчастіше в Україні носогубні складки колють – заповнюють філерами на основі ГК. Але це не покращує зовнішній вигляд та не вирішує проблеми. Треба розуміти, що складка на обличчі повинна бути фізіологічно. Інша справа, якщо в цій зоні утворився валик з зайвого жиру. Тут допоможе пластика, корекція виличної зони. Вона дасть бажаний ефект підтяжки. Другий варіант – прибирати зайве ін'єкціями ліполітиків. Це часто допомагає розчинити жир, і зона розгладжується.

Про нехірургічну корекцію носа

Головне, що потрібно знати про таку процедуру, – це те, що введений філер додає об'єм, а не розчиняє кістку чи хрящ. А значить, нічого не зменшує. Щоби було зрозуміліше – якщо покласти в бра поролон, груди тільки збільшаться.

Але філерами можна згладити перехід від горбинки до кінчика носа. Ніс вирівняється, але стане більшим. Просто пам'ятайте, що ін'єкції коригують точково, по міліметру. І тільки хірургія січе, спилює, видаляє, зменшує.

На рік я роблю 200-250 операцій з ринопластики. І серед пацієнтів 99% – дівчата. Найяскравіші та найцікавіші клінічні випадки я публікую на своєму Youtube-каналі в кінопроекті "8 перевтілень", знятих режисером Ігорем Лимарем. Одна з останніх операцій, що запам'яталися, – корекція великого, 7 см, носа. Це фільми, присвячені особистим історіям пацієнток. В їхній основі – спроба зануритися в життєві історії та характери героїнь, а також розібратися в причинах, через які вони в той чи інший час вирішили лягти на операційний стіл.

Був у мене й дуже складний випадок, коли я оперував в парі з французьким хірургом. Тоді чоловік залишився без носа в результаті нещасного випадку в гаражі. Ми відновлювали ніс з нічого: пересаджували шкіру чола, відновлювали хрящі з ребер. Коли можеш допомогти людині, це цінно.

Про філери під очі

Таку процедуру я роблю, але вона показана не всім: ефект є тільки у деяких пацієнтів. Тому попередньо потрібна хороша діагностика. Якщо дозволяє скелетна структура, товщина й наповненість тканин, щільність жирової клітковини, то я беруся за процедуру. Ефект хороший, триває рік-півтора. Але коли людині набридає повертатися за новими ін'єкціями, вона робить блефаропластику, яка вирішує проблему раз і на завжди, як будь-яка операція.

Про лазерні підтяжки

Лазерної підтяжки грудей не існує. Якби існував такий інструмент, хірурги не робили б розрізи в операційній. Лазер – це не наноробот, а пучок світла, який пропалює тканини, в результаті відбувається денатурація білка, як у яйця на сковороді. Адже якщо людина схудла, і на ній висить костюм, то навряд чи хтось подумає про лазерне ательє. А віднесе костюм до кравця, щоби він відрізав, пришив, прибрав. Тож лазерні підтяжки – це маркетинг, процедура, яку легше продати. Але кожному пацієнту потрібна логіка і критичне мислення.

Про маммопластику

Якщо говорити про найпопулярніший розмір грудей, це 2,5-3 (чи 75В, 70-75 С). Найчастіше все ж груди збільшують, а не зменшують. Найпопулярніша операція – та, яка дає натуральний вигляд. Й імплантати краплиноподібний, а не круглої форми. Ви не уявляєте, скільки знаменитостей і моделей зі "зробленими", але дуже природними грудьми.

Сайт Едгара Камінського: https://dr-edgar.com/

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.