До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому Dermaplaning підірвав TikTok

Дермапланінг, або видалення пушкових волосинок на обличчі бритвою одіозний тренд, який став популярним в останні роки. TikTok перетворив його на загальне божевілля.

Риторика довкола того, що жінки голять обличчя, змінювалася упродовж кількох років від "чи варто практикувати face shaving?" до "5 найкращих гаджетів для дермапланінгу". Дермапланінг став для покоління Z способом освітлити і розгладити шкіру. Інфлюенсери, від Хлої Морелло до Жаклін Хілл, належать до прихильниць цієї техніки і кажуть, що Мерилін Монро і Елізабет Тейлор додавали дермапланінг у свої б'юті-ритуали.

Реклама
@chloemorello

No, it doesn’t grow back thicker! I used the @drunkelephant facial oil with @revlon brow razor ##beautyhacks##makeuphacks##makeuptips##beautytips

♬ original sound – ChloeMorello

"Дермапланінг — це метод ручного відлущування, який використовується для зіскоблювання верхніх шарів шкіри (або рогового шару), щоб освітлити і допомогти продуктам проникати глибше в шкіру", — пояснює лікар-естетист д-р Девід Джек, який практикує його як частину ритуалу з догляду Egyptian Facial ось уже понад вісім років. "Найкраще це робити в клініці за допомогою хірургічного скальпеля, часто — в поєднанні з відлущувальним пілінгом".

Хоча багато з тих, хто практикує цей тренд, називає процедуру "голінням", усе ж таки стандартну бритву при цьому не використовують. Радше, це спеціальний інструмент, який можна купити і для домашнього застосування. Інструменти доступні за ціною, прості у використанні. Можливо, саме цим пояснюється бум популярності дермапланінгу в TikTok. Ну і ніхто не заперечує той факт, що спостерігати, як омертвілі клітини шкіри і персиковий пушок піднімаються з поверхні шкіри, — чарівне видовище.

@tryjill

nothing more satisfying

"Найліпше довірити дермапланінг професіоналам — не лише, щоб зрозуміти, чи є протипоказання, а й щоб мінімізувати ризик порізів і подразнень, — каже д-р Джек. — Під час професійних процедур використовуються стерилізовані гострі хірургічні леза, а вдосконалення цієї техніки нерідко потребує тривалого часу". З його слів, той ризик порізів і травм, що пов'язаний із самостійними маніпуляціями, не вартий того, щоб їх робити.

Паула Олівер, консультантка-дерматолог, також підкреслює ризик подразнення. "Основне призначення пушкового волосся полягає у захисті нашої шкіри", і, видаливши його, ми можемо спровокувати що завгодно від чутливості і печіння до сверблячки. Фахівець може оцінити, чи підходить процедура конкретному обличчю чи типу шкіри. Тим, хто перестарався, вона рекомендує спробувати заспокійливий крем, наприклад, Epimax Oatmeal Cream.

Текст: HANNAH COATES

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.