До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пофарбувати брови вдома: радить експерт

Пофарбувати брови вдома – цілком реалістичний план. Головне, знати, що може піти не так, і діяти за інструкцією.

Anna Sui

Я вже робила помилки з фарбуванням. Але карантин поставив мене в нестерпні умови: гостра нестача брів. І я замовила фарбу онлайн. Мене дуже надихнули відгуки людей, які оперували фразами "легко фарбувати", "все необхідне входить у комплект", "відомий бренд". Фарбу, якою користуються майстри, я розсудливо ігнорувала: адже зрозуміло, що до професійної лінійки має додаватися професіонал.

Реклама

У моєму комплекті виявилися окислювач, барвник, маленька ємність для змішування і паличка дивної форми. Я змішала фарбу за інструкцією, тут складнощів не виникло. А ось наносити її паличкою було зовсім незручно. Мені чомусь занадто пізно прийшло в голову використовувати скошену кисть для брів, отже я вперто продовжувала свої старання. В результаті брови вийшли неохайні. "Ну нічого, змию", – подумала я. Через 15 хвилин, коли я кинулася у ванну, було вже пізно. На моєму лобі красувалися широченні чорні бровіщі, різні за формою й висотою. Першим моїм поривом було терміново обстригти чубок, щоб прикрити провал (не намагайтеся відтворити в реальному житті). Порив я успішно подолала – і віддалася драмі з елементами комедії повністю.

Зробила десяток селфі, розіслала друзям. Всі тактично запитували: "А ти їх ще не змивала?" – "Змивала, – веселилася я у відповідь, – металевим йоржиком для миття посуду й Доместосом. Не допомогло". Чоловік запропонував мені елегантний вихід: заклеїти брови тілесним пластиром і поверх намалювати акуратні, пристойні. Зустрічати кур'єра я виходила в шапці, натягнувши її глибше, – щоб не травмувати людину своїм грізним поглядом.

"Поганий досвід – хороша історія", – в результаті вирішила я. І подумала, що в моїй ситуації можуть опинитися тисячі дівчат, яким теж здається: "Брови? – дурниці, справа житейська, зараз все буде". Спеціально для всіх, хто відчуває в собі потенціал, професійний візажист, улюблений бровіст редакції Vogue Світлана Кузьмічова розповіла, як пофарбувати брови вдома, щоб результат вийшов природним.

Вибір фарби

"Я як майстер використовую різні типи фарб, – розповідає Світлана, – для густих брів – ту, що не залишає сліду на шкірі; для тонких – перманентну. Але не варто намагатися застосувати це в реальному житті". Перше й головне, що треба знати всім, – не можна використовувати перманентні фарби, які залишають слід на шкірі. Навіть майстрові-новачку складно працювати з такою фарбою, тому що в яскравому виконанні все огріхи фарбування, найменша асиметрія, видно як на долоні. Достатньо трохи промахнутися з відтінком – і результат буде кричущим. Як відрізнити перманентну фарбу? – зазвичай в її складі є хна. Добре, якщо на етикетці або в описі зазначено: "Створює природний ефект".

Alice + Olivia

Поширена помилка – вибір кольору. Потрібно постаратися знайти найближчий до натурального. Не треба експериментувати з яскравими, насиченими відтінками: вони виглядають неприродно навіть у руках професіонала.

Велика помилка – спробувати фарбувати брови фарбою для волосся. По-перше, вона не протестована офтальмологічно й може спричинити алергію. По-друге, в ній вища концентрація окислювачів, здатних викликати опік шкіри та зруйнувати волосяні цибулини, які в бровах набагато слабші й дрібні.

Heider Ackermann

Підготовка

Щоб гарно пофарбувати брови, треба попередньо зробити правильну форму, намагаючись при цьому досягти симетрії. В цілому це і є запорука успіху.

Altuzarra

Якщо в бровах сиві волоски, краще їх відразу видалити. Якщо їх занадто багато, то знадобиться окислювач 6%, але працювати з таким може тільки досвідчений користувач; вдома краще не ризикувати.

Перед початком фарбування треба пам'ятати: сухість і лущення перешкоджають гарному росту волосків, вони стають ламкими й можуть випадати, а фарба ляже нерівномірно на полущені ділянки. Тому всі, хто має намір пофарбувати брови вдома, мають попередньо пройтися по них скрабом. До речі, порада на майбутнє: всі свої звичайні засоби у догляді за шкірою наносити і на брови. Попереднє "полірування" дасть свої плоди: навіть якщо фарба "приклеїться" до шкіри, то рівномірно.

Atlein

Отже, базова підготовка складається з таких етапів: попередньо очистити брови, вмитися зі звичайним засобом і проскрабувати шкіру.

Інструменти

Перед ніж приступити, треба приготувати всі необхідні інструменти. Вам знадобляться:

Невелика скляна ємність для змішування (не металева і не пластикова);

Пензлик, який можна купити буквально за копійки в художньому магазині: розмір №2 або №3

Маленька лопаточка для змішування фарби

Веретеноподібний гребінець для брів. Тут можна використовувати той, що зазвичай є на зворотному боці олівця для брів, або взяти пензлик від старої туші: буде апсайклінг.

Окислювач 3% – бажано, того ж бренду, що і фарба.

Олівець для брів High Definition Brow Pencil, RevitaLash

Фарбування

Потрібно взяти трохи фарби – розміром з 10-копійчану монету – і додати 3 краплі окислювача, змішати в скляній ємності та одразу нанести.

Тим, хто переживає, що колір вийде дуже яскравим, то додати не 3, а 5 крапель окислювача: чим його більше, тим ніжніший і легший відтінок.

Наносимо фарбу пензликом. Фарба стикається зі шкірою в будь-якому випадку, але вона залишається на волосках, а зі шкіри змивається швидко. Я раджу робити так: нанести фарбу на одну брову, потім на другу, відразу після цього – змивати по черзі. В середньому час витримки – 3–4 хвилини. Максимальний час витримки для природного результату – 5 хвилин на кожній брови. Краще користуватися таймером. Якщо тримати фарбу 10 хвилин, то результат буде яскравим і стійким.

Змиваємо фарбу водою, ватним диском, розчісуємо брови. Готово! – результат протримається до трьох тижнів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.