До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Estée Lauder та Sephora йдуть з Росії

Дедалі більше компаній підтримують економічний і соціальний бойкот країни-агресора. В Росії більше не працюватиме корпорація EstéeLauder і зачиниться всесвітньо відома бюті-мережа Sephora.

Американський концерн Estée Lauder, до якого входять такі всесвітньо відомі б’юті-бренди, як Tom Ford Beauty, M.A.C Cosmetics, Clinique, La Mer, а також парфумерні бренди Kilian, Le Labo, Jo Malone London, Tom Ford тощо, йде з російського ринку. Заява про це з’явилася на офіційному сайті бренду. Минулого тижня корпорація вже зупинила бізнес-інвестиції та ініціативи в Росії, а тепер зупиняє всю комерційну діяльність у Росії та закриває всі свої крамниці. Крім того, постачання косметики та парфумерії до російських мереж зупинено. Благодійний фонд компаній ELCCF вже надав 1 мільйон доларів на підтримку зусиль з надання допомоги в Україні, і компанія даруватиме продукти ELC вимушеним переселенцям і тим, хто потребує допомоги.

Корпорація Procter & Gamble (яка володіє брендами Braun, Gilette, Tampax, Pampers, Ariel, Head & Shoulders, Pantene, Oral-B тощо) теж зупинила інвестиції та збирається суттєво обмежити свій бізнес на території країни-агресора, зосереджуючись на засобах гігієни, здоров’я та персональної гігієни. Всі рекламні та маркетингові бюджети в Росії скасовано. Американська корпорація має 500 працівників в Україні. Корпорація надає їм підтримку в евакуації, фінансову допомогу, їжу та житло.

Б’юті-мережа Sephora, яка входить до французького конгломерату LVMH та має понад 2600 точок продажу в 35 країнах світу, зупиняє роботу всіх своїх крамниць у Росії (їх там близько 60) та припиняє онлайн-достави по країні-окупанту. Повідомлення про це міститься на сайті Sephora. Нагадаємо, мережа LVMH (до якої належать Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo, Acqua di Parma) оголосила про те, що йде з Росії, кілька днів тому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.