До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 трендів пластичної хірургії 2019 року

В одержимій селфі культурі бажання мати ідеальний вигляд – на фото і в реальності – ніколи не було таким сильним. Заглядаємо в майбутнє: які тренди в пластиці і догляді "вистрілять" 2019 року.

Фото: Nagi Sakai

За даними Американського товариства пластичних хірургів кількість мінімально інвазивних косметичних процедур зросла майже на 200 відсотків з 2000 року. І зростання це буде тільки продовжуватися. Досягнення у сфері технологій і дослідження йдуть в ногу зі споживчим попитом, і очікується, що 2019 року FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США) схвалить мінімум три нові передові косметичні процедури. Ми попросили відомих пластичних хірургів і косметичних дерматологів припустити, які тенденції і процедури, на їхню думку, будуть найпопулярнішими наступного року.

Ін'єкції доступні як ніколи

"Це дійсно ера неінвазивних естетичних процедур", розповідає Лара Девган, сертифікований пластичний хірург у Нью-Йорку. Вона вважає, що бум ін'єкцій трапився не тільки тому, що після них не потрібно відновлюватися, а коштують вони відносно недорого. А ще й тому, що суспільство не ставиться до них зі священним трепетом, як до пластики, і зважитися на них значно простіше.

Ін'єкції, лазери і поверхневе шліфування можуть бути "процедурами обідньої перерви", часто з негайним видимим ефектом. До того ж вони не вимагають часу на реабілітацію, а контраст "до-після" не буде таким разючим, як після пластики. Все це сприяє їх популярності.

Косметичні процедури стануть більш інклюзивними

Що означає до них звертатимуться не лише жінки. Девган каже, що 15% її пацієнтів чоловіки (в Україні співвідношення пацієнтів чоловічої та жіночої статі більш пропорційне 30*70 прим. ред.), причому це число щорічно збільшується. Вона вважає, це пояснюється відродженням класичної чоловічої краси і тим, що суспільство все спокійніше реагує на косметичні втручання. Нарешті, можливість миттєво повернутися до звичайного життя приваблює тих пацієнтів, які хочуть приховати факт втручання і не мати справи з довгою реабілітацією.

"Багато процедур, які я роблю, допомагають мати більш мужній вигляд, каже Девган. Історично склалося, що чоловіки особливу увагу приділяють нижній третині обличчя: підборіддя, шиї та лінії щелепи". Радіохвильові технології, наприклад, FaceTite, Ultherra або Ultraformer борються з провисання шиї і овалу обличчя. Очікується, що попит на них 2019-го виросте. "Це справжня революція", розповідає нью-йоркський пластичний хірург Адам Колкер. Залежно від того, наскільки виражена проблема, радіохвильові технології можна застосовувати в поєднанні з іншими процедурами ліпосакцією і мікронідлінгом".

Внесемо правки

Непропорційно збільшені груди, надуті філером губи, навмисне захоплення косметичними процедурами все це тенденції минулого. Тепер успішна пластична операція або косметична процедура має бути неочевидною і не привертати уваги. Пацієнти все частіше хочуть зберегти власні риси обличчя, навіть той же ніс, що дістався у спадок, та й просто хочуть бути самими собою, але з невеликими "поправками".

"Ми спостерігаємо, що люди "вносять правки" у зовнішність. Це сильно відрізняється від того, що було ще 10 років тому, коли люди приходили з журналом і говорили, що хочуть бути схожими саме на цю модель з обкладинки, яка не має ніякого стосунку ні до їх життя, ні до їх зовнішності, – розповідає Девган. Тепер люди хочуть більше бути схожими на власні фотографії, тільки з гарним фільтром, або свою версію в Photoshop. Тому останнім часом люди захоплені "мікрооптимізаціями", які допомагають почуватись впевненіше, але не зовсім очевидні".

Сертифікований пластичний хірург Девід Шафер розповідає, що його пацієнти воліють більш природній вигляд. "Я думаю, збільшення грудей буде як і раніше популярним, але за допомогою більш витончених, більш природних імплантатів. У наступному році буде як і раніше популярна пересадка жирової тканини, але більше для контурування і тонкої роботи, а не просто для створення об'єму".

Невелика зміна

Невеликі супер-специфічні процедури стають все більш популярними. "Мікрооптимізація" передбачає нестандартне використання філерів наприклад, не у вилиці або в губи, як зазвичай, а в мочки вух, щоб усунути наслідки пірсингу або любові до тяжких сережок-шандельєрів. Або ін'єкції в переніссі, щоб згладити горбочок на носі і тим самим уникнути ринопластики.

"Ще одна процедура, яка набирає популярності останнім часом, зменшення відстані між носом і верхньою губою", говорить Шафер. Згодом вона збільшується і додає віку. "Тому ми робимо невеликий розріз прямо під носом і піднімаємо губу. Це мікроскопічне втручання, але воно перетворює зовнішність. І не потрібно вводити філери, щоб збільшити губи".

Контуринг тіла

"EmSculpt тільки що з'явився у США, і це перша і єдина неінвазивна процедура для формування м'язів на місці жиру", розповідає Денді Енгельман, нью-йоркський дерматолог. Інструмент задіює магнітне поле, яке змушує м'язи скорочуватися. Це розщеплює жир і допомагає наростити м'язову масу". Процедура змушує тіло думати, що воно виконує фізичне навантаження, і запускає метаболізм, а жир починає танути." Процедура безболісна, пройшла п'ять клінічних досліджень, показала відчутні результати, пояснює Енгельман. Я вже смакую приголомшливий ефект, який вона зробить 2019 року".

Кінець медичного туризму

Міжнародний медичний туризм, особливо в галузі пластичної хірургії, терпить лихо. Якщо ще недавно пацієнти шукали недорогу альтернативу дорогим процедурам, то сьогодні вони переглянули своє ставлення. І розуміють, що вартість процедури ще не вирішальний фактор.

"Я бачу багато пацієнтів, які роблять операції в Південній Америці або в інших місцях. Але потім вони повертаються з ускладненнями до мене в Нью-Йорк", говорить Шафер. Він вважає, що гряде хвиля свого роду зворотного медичного туризму: на його думку, пацієнти не їдуть в країни третього світу за дешевою пластичною хірургією, а замість цього приїжджають в такі місця, як Нью-Йорк".

Профілактичних процедур буде більше

Якщо 2018 рік був роком пластичної хірургії і косметичних поліпшень, то 2019 рік буде роком змін, невеликих змін обличчя і тіла. На думку експертів, велика кількість пацієнтів буде проходити лікування в більш юному віці просто для профілактики.

"Пацієнти сьогодні проходять регулярні огляди і процедури з молодого віку. Це в довгостроковій перспективі запобігає інвазивним процедурам, каже Енгельман. Це розумніше, ніж ігнорувати проблему доти, поки не будуть потрібні рішучі заходи".

За матеріалами allure.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.