Антивіковий догляд за волоссям — великий світовий тренд

З віком волосся змінюється, як і решта тіла. Чому б не доглядати за шкірою голови та волоссям відповідно до вікових потреб?

Брук Шілдс запускає власний бренд Commence, під яким виходитимуть засоби для волосся для жінок старше 40 років. Засоби враховуватимуть вікові та гормональні зміни, боротимуться з витонченням волосся, підтримуватимуть здоров'я шкіри голови. Засоби офіційно представлять в червні 2024 року.

Сьогодні складно згадати, хто з брендів краси першим почав публічну дискусію про те, що догляд за шкірою голови та волоссям має бути потужним та відповідним до віку. Але не можна заперечувати, що дискурс формувався здебільшого завдяки бренду Hair Rituel by Sisley Paris, який дебютував у 2018 році з лінійкою засобів. Зірковим продуктом одразу стала відновлювальна зміцнювальна сироватка для шкіри голови. Вона мала сповільнити випадіння волосся, зробити його міцнішим і густішим, тонізувати волосяні цибулини, укріпити волосся та захистити його натуральний колір.

Le Sérum Revitalizant Fortifiant, Hair Rituel by Sisley Paris

Як старіє волосся

Процес практично неминучий. З віком волосяні фолікули зменшуються, вироблення шкірного сала знижується, з'являється сивина. Відповідно до того, як гормональний статус змінюється, волосся більше випадає і повільніше відростає, через що рідшає. Гормони спричиняють зменшення вироблення шкірного сала, через що волосся може ставати сухим.

Як цьому зарадити

Звісно, це природні процеси, вони неминучі. Втім, можна щось зробити. По-перше, вживати з їжею білок та залізо — це дві найважливіші складові для здорового волосся.

Крім того, варто контролювати дефіцити заліза, вітаміну D, мінералів.

Регулярний масаж шкіри голови може допомогти збільшити густоту волосся.

Для щоденного догляду варто обирати продукти, які дбайливо доглядають за шкірою голови та волоссям. Ось 5 засобів, які мають бути у всіх, хто дбає про красу волосся.

1. Двосторонній рушник-тюрбан MON MOU

Під час контакту з водою волосся стає більш вразливим до пошкоджень. Тертя волосся рушником з довгим ворсом спричиняє мікропошкодження, а згодом може призвести до посічення та ламкості. Запатентований двосторонній рушник-тюрбан MON MOU виконаний у вигляді довгастої шапки, яка поступово звужується від потиличної сторони до протилежної. Він оснащений ґудзиком та петелькою, які розміщені на різних кінцях рушника, забезпечуючи його фіксацію на голові. Рушник двосторонній: одна сторона з махри ніжно вбирає вологу, інша, виготовлена зі 100% шовку, дбайливо підсушує волосся, поліруючи його лусочки. Якщо використовувати рушник-тюрбан Mon Mou регулярно, це запобігає ламкості, втраті блиску, посіченню та сприяє збереженню природного здоров’я та сили волосся. Рекомендовано всеукраїнською асоціацією трихологів.

Гребінці Manta

Гребінці Manta можна використовувати на сухому і на вологому волоссі, на чоловічому, жіночому та дитячому, на кучерявому та прямому, а також втирати ними шампунь/сироватки/маски в шкіру голови та у волосся під час миття. Гребінці Manta були розроблені професійним перукарем Тімом Біннінгтоном, засновником мережі салонів Headmasters, для дружини Дені, яка відновлювалася після хвороби та мала доглядати за волоссям, що відростає, дуже дбайливо.

Запатентована технологія Flexguard дозволяє щітці підлаштовуватися під руку та навіть згинатися навпіл, щоб можна було розчісувати пасма одразу з двох боків. Кожна щетинка рухається на 360 градусів, дбайливо розплутує волосся.

3. Колекція Black Baccara, Miriam Quevedo

Ритуал догляду для волосся, що зтоншується з віком, Black Baccara містить:

4. Шампунь та кондиціонер для тонкого волосся Semi Di Lino Thickening, Alfaparf

Шампунь та кондиціонер Alfaparf Semi di Lino Density призначені для тонкого та зрілого волосся. У їхньому складі — інгредієнти, що захищають від забруднення довкілля. Вони зміцнюють та тонізують волосся, уповільнюють появу сивини, посилюють гідроліпідний бар'єр, зміцнюють та ущільнюють.

5. Колекція Chronologiste, Kerstase

Розкішна колекція Chronologiste призначена для відновлення волосся та шкіри голови. Формули всіх засобів, від шампуню-ванни до олійки для кінчиків, містять комбінацію високоякісних інгредієнтів — абіссину, гіалуронової кислоти та вітаміну Е. Засоби оживляють шкіру голови й волосся, відновлюючи пружність і об’єм. У засобів такий аромат, що неминуче захочеться користуватися ними частіше.

Популярне на VOGUE