До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми про крутих чоловіків 2022 року

Фільми про крутих чоловіків існують стільки ж, скільки й сам кінематограф. Ці кінокартини розповідають про відважних героїв, які рятують світ, про науковців чи археологів, які з пристрастю віддають своє життя улюбленій справі, або ж про звичайних друзів чи братів, які отримують насолоду від спільних пригод. Проте, незалежно від сюжету стрічки, за яскравими та харизматичними дійовими особами завжди приємно спостерігати. В цьому матеріалі згадуємо шість фільмів 2022 року, в яких увага сфокусована на крутих чоловічих персонажах.

"Топ Ґан: Меверік"

Реклама

Нова частина культового блокбастера "Топ Ґан" — більше, ніж просто бойовик. "Топ Ґан. Меверік" увійшов в історію кіно як стрічка, що повернула глядачів у кінотеатри після пандемії. Фільм уже зібрав понад 1 мільярд доларів у прокаті й став найкасовішим фільмом у кар’єрі Тома Круза. Найпотужніше у фільмі те, як у ньому поєднані ефектні сцени польотів та надзвичайно бентежні драми людських, зокрема, чоловічих взаємин...

"Банші Інішерина"

"Банші Інішерина" — неймовірно трагічний фільм, який торкається важливих тем. За сюжетом, Колм (Брендан Глісон) вирішує раптово розірвати свою багаторічну дружбу з Падрейком (Колін Фаррелл). У цій стрічці Глісон і Фаррелл возз’єднуються зі сценаристом і режисером "Залягти на дно в Брюґґе" Мартіном Макдонахом. Культовий режисер захопливо пояснює логіку вибору Колма та збентеження Падрейка, й будує міцну лінію наративу про те, як пов’язані між собою значення чоловічої дружби, гордості та навіть насильства.

"Швидкісний потяг"

Події комедійного бойовика відбуваються в надшвидкісному японському експресі, що прямує з Токіо до Кіото. За сюжетом, в одному потязі опиняються п’ятеро досвідчених найманих убивць, які розуміють, що їхні місії пов’язані між собою. Відповіді на запитання, хто та чому, власне, зібрав їх у цьому потязі вони шукають упродовж фільму, паралельно вправляючись у майстерності битися та чорному гуморі.

"Дорога до НБА"

"Дорога до НБА" – захоплива драма про пристрасть та любов до своєї справи. Головний герой – досвідчений баскетбольний скаут, який переживає не найкращий період своєї кар'єри. Він мріє відродити свою славу вправного шукача талантів та повернутися у великий спорт, який насправді любить. Надії на відродження кар'єри персонаж Адама Сендлера покладає на потенційну суперзірку баскетболу в Іспанії.

"Нестерпна тяжкість величезного таланту"

Привабливість цього фільму полягає в метарозташуванні. Ніколас Кейдж грає самого себе. Він — зірка, яка втратила свою кар’єру, знімаючи дешеві бойовики, і тепер достатньо відчайдушно погодилася на гонорар в 1 мільйон доларів за участь у дні народження сумнівного мільярдера Хаві Гутьєррес, якого грає Педро Паскаль. Хаві — суперфанат Кейджа — і розшукуваний торговець зброєю. Одержимість злочинця актором переростає у вимушену шпигунську змову. Але божевілля не заглушає найкращого аспекту фільму: чудові взаємини між двома чоловіками й непереборне бажання Хаві стати ннайкращим другом свого кумира.

"Швидка"

Це епічний фільм про "ідеальне" пограбування. Ветеран війни Вільям Шарп (Яхья Абдул-Матін II) шукає чималу суму грошей для лікування дружини. По допомогу він звертається до свого брата Денні (Джейк Джилленгол). Денні пропонує братові взяти участь у пограбуванні банку. За традицією, план спрацьовує недосконало, й аби уникнути переслідування Вільям та Денні викрадають машину швидкої допомоги. Проте, становище чоловіків погіршує й те, що у швидкій знаходиться поранений поліціянт та фельдшерка, які стали заручниками грабіжників.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.