Від стрижок до аксесуарів: 5 вартих уваги мікротрендів з Венеційського кінофестивалю

Традиційно Венеційський кінофестиваль запам'ятовується не лише важливими кінопрем'єрами, а й вбраннями знаменитостей, які миттєво стають взірцевими серед вечірніх або повсякденних образів. Цьогоріч зірки дозволили собі як розкішні, так і буденні вбрання, на кшталт джинсів з футболкою. Запрошуємо ближче роздивитися 5 мікротрендів, якими запам'ятався Венеційський кінофестиваль 2024 року.

Свіжа стрижка

Що й казати, стрижка боб знову прикувала до себе увагу. На цьогорічному Венеційському кінофестивалі з бобом середньої довжини на червоній доріжці з'явилася Ізабель Юппер. У сукні, усіяній золотими паєтками, й із зачіскою, яка вигідно підкреслює риси обличчя, акторка мала сучасний та акуратний вигляд. Натомість американський актор Дрю Старкі обрав для виходу міні-малет — зачіску, коли на потилиці залишається трохи довгого волосся, яке обрамляє шию. Цю стрижку ще називають "зачіскою сучасного серцеїда", завдяки Гаррі Стайлзу та Полу Мескалю. У Венеції ж разом зі Старкі новою стрижкою похизувався й Деніел Крейг.

Деніел Крейг та Дрю Старкі. Photo: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Ізабель Юппер. Photo: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Максимальна повсякденність

На кожну зірку в Dior завжди знайдеться Гоакін Фенікс у кедах Converse. Коли для когось фестиваль є черговою можливістю провести час за головними правилами вишуканості та гламуру, для інших це звичайний робочий день. Легким образом запам'яталася й Ізабель Юппер, яка в один з днів була помічена в червоному спортивному костюмі, кросівках та кепці.

Ізабель Юппер. Photo: Getty Images

Гоакін Фенікс. Photo: Daniele Venturelli

Діаманти, діаманти та ще раз діаманти

Здавалося б, для дорогоцінних прикрас із коштовним камінням відведено традиційне місце на шиї та має бути слушна нагода. І якщо з другим ми радше погоджуємося, то до того, як носити діаманти, можна поставитися креативніше.Тейлор Расселл вдягнула кулон задом наперед, Кейт Бланшетт накинула перли на плечі, а Нкуті Гатва з'явився із коштовною сережкою цікавої форми.

Тейлор Расселл. Photo: Greg Williams

Кейт Бланшетт. Photo: Daniele Venturelli

Нкуті Гатва. Photo: JB Lacroix

Шкільний шик

У нетиповому поєднанні для Венеції — брогах та білих шкарпетках — були помічені Софі Вайлд та Дженна Ортега. Тож терміново варто згадати про поєднання шкарпеток з лоферами. Сігурні Вівер натомість з'явилася на фотоколі у чорних штанах, білій сорочці та краватці Chanel. Якщо й розбирати стиль зірок у Венеції на тренди, то варто запам'ятати, що біла сорочка та лофери — найпотрібніші речі в гардеробі.

Сігурні Вівер. Photo: Getty Images

Дженна Ортега. Photo: Getty Images

Чорна вуаль

Запам'яталися образами з чорним аксесуаром Софі Вайлд та Реффі Кессіді. Одразу захотілося згадати появу Кайлі Дженнер на останньому кутюрному шоу Schiaparelli — той випадок, коли сховатися можливо лише на секунду.

Софі Вайлд. Photo: Getty Images

Реффі Кессіді. Photo: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

За матеріалами vogue.co.uk

Популярне на VOGUE