Бордовий — колір, який має бути у вашому гардеробі цієї осені

Коли у модних домах відбувається зміна керівництва, новий креативний директор зазвичай прагне залишити свій унікальний слід. У випадку Gucci, коли Сабато Де Сарно дебютував з колекцією весна-літо 2024, він представив новий відтінок під назвою Gucci Rosso Ancora. Цей глибокий червоний колір він створив, натхнений інтер’єром ліфта у готелі Savoy, де колись працював засновник бренду Гуччо Гуччі. Цей колір суттєво відрізнявся від яскравих відтінків, які домінували у попередніх сезонах. Наприклад, команда Gucci працювала з нейтральними кольорами для колекції осінь-зима 2023/2024, а попередник Де Сарно, Алессандро Мікеле, завершив свою каденцію насиченою палітрою у попередній колекції.

Gucci весна-літо 2024

Однак Сабато Де Сарно вирішив піти іншим шляхом, представивши витончений винний відтінок Rosso. Цей колір з’явився на оновленій версії культової сумки Jackie, а також на шортах, спідницях, лоферах на платформі та жакетах, підкреслюючи глибокий і стильний підхід до кольору.

Bottega Veneta весна-літо 2025

Miu Miu весна-літо 2025

Бордовий колір, традиційно асоційований з осіннім сезоном, цього разу засяяв і у весняних колекціях. Де Сарно показав, що цей відтінок може бути актуальним у будь-який сезон. За рік після його дебюту дизайнери продовжують популяризувати бордо. За даними Pantone Color Institute, під час показів весна-літо 2025 на Тижні моди в Лондоні ключовим кольором став відтінок Windsor Wine (номер 19-1528). "Windsor Wine асоціюється з розкішшю минулих епох, його симбіоз насиченого червоного з відтінком марун є теплим і заземленим, через що цей колір можна вважати уособленням елегантності", — зазначає Лорі Прессман, віцепрезидентка Pantone Color Institute. Windsor Wine також з’явився на подіумах у Мілані під час показів Bottega Veneta і Gucci, де Де Сарно представив колекцію з лакованим Rosso, а також на показах Saint Laurent і Miu Miu в Парижі.

Saint Laurent весна-літо 2025

Попит на глибокі відтінки червоного зараз на піку. Минулого місяця Google повідомив, що інтерес до кольору марун досяг п’ятирічного максимуму, а пошукові запити на тему бордо на глобальній платформі Lyst зросли на 666 відсотків. Переглядаючи такі платформи, як Net-a-Porter, Mytheresa та Ssense, можна знайти безліч варіацій цього відтінку, які підкреслюють його актуальність у сучасній моді.

Dragon Diffusion
Joseph
Staud
Le Monde Beryl
The Row
Paris Texas
Bottega Veneta
Maison Margiela
Ferragamo
Gucci
Massimo Dutti
COS
Loewe
Filippa K

Популярне на VOGUE