Спортивний стиль принцеси Діани — сміливий тренд осені 2024

Восени, ледь не в кожному місті, можна помітити жінок, що одягають велосипедні шорти та мішкуваті светри на прогулянку чи до спортзалу. Цей тренд набирає обертів, і причиною цьому є не хто інший, як Принцеса Діана.

Щороку у вересні в соціальних мережах, зокрема в TikTok, Reddit та Instagram, знову і знову поширюються архівні світлини принцеси Діани, яка виходить зі спортзалу у велосипедних шортах і яскравих пуловерах. Деякі користувачі навіть називають цей тренд "осінню принцеси Діани".

Як же цей стиль увійшов в моду? Частково це пов'язано з тим, що Діана була однією з найкраще одягнених жінок в історії, яка завжди надихала дизайнерів. Наприклад, Tory Burch використала її образ як натхнення для колекції весна-літо 2020, а бренд Rowing Blazers перевипустив її знаменитий светр Warm & Wonderful. Але її спортивний стиль також має свою особливу історію.

Принцеса Діана не любила, коли її фотографували під час тренувань. Проте попит на приватні знімки був надзвичайно великим. У 1993 році газета The Mirror заплатила 150 тисяч фунтів за фотографії, зроблені у фітнес-клубі, де займалася Діана. Проте вона знайшла спосіб знизити їх цінність: щоразу носила один і той самий спортивний образ – велосипедні шорти та пуловер. Це знижувало вартість нових знімків, оскільки преса не була зацікавлена в публікації однакових фото.

Її тренерка Дженні Рівет згадувала: "Кожне тренування на неї чекали табори медіа зі своїми камерами та об'єктивами. Але це не була її ініціатива. Вона вирішила носити один і той самий светр кожен раз, щоб папараці не мали цінних фото для публікацій".

З часом цей стиль став асоціюватися з Діаною. І хоча це був типовий образ для занять спортом в ті часи, на принцесі він мав зовсім інший вигляд. Саме ця характерна "повсякденність" у поєднані з її характерною чарівністю, перетворив цей спортивний образ у модний тренд.

У 2010-х роках із розвитком соціальних медіа та зростанням популярності стилю athleisure, минулі вбрання принцеси Діани стали надзвичайно актуальними. А у 2019 році Гейлі Бібер ще більше посилила їхню популярність, відтворивши образ Леді Ді для фотосесії в Vogue France. Ці знімки швидко стали вірусними.

Отже, коли в наступний раз одягатимете улюблений пуловер і велосипедні шорти, знайте: це не просто зручний вибір, це втілення королівської елегантності в сучасному світі.

Популярне на VOGUE