Штани, які замінять джинси: тренд сезону осінь-зима 2024/2025

Вельветові штани завжди викликають у нас асоціації з 1970-ми роками, або ж з образом Міли Куніс у серіалі "Шоу 70-х". Однак, цього року вельвет повернувся на модні подіуми у новій інтерпретації, з акцентом на сучасніші, більш витончені форми. Замість широких, розкльошених брюк, основна тенденція полягає у виборі мішкуватого фасону, який нагадує актуальні денім-силуети.

Емілі Ратаковскі

Повернення вельвету у високу моду підтвердили The Row у своїй колекції весна-літо 2024. Вони представили мішкуваті штани в насичених відтінках помаранчевого і червоного, які елегантно збиралися на щиколотках. Miu Miu також зробили великий внесок у повернення цього тренду, представивши пальта, мініспідниці та бейсболки у відтінках бісквітного коричневого. Не дивно, що інші бренди швидко підхопили цю тенденцію: Me + Em, Cos, Free People та Arket також включили вельветові штани у свої колекції осінь-зима 2024/2025.

The Row весна-літо 2024

Справді, слово "вельвет" часто нагадує нам про 1970-ті: руді кльоші, лава-лампи та хендмейд топи з візерунком тай-дай. Проте цей матеріал має своє коріння і в мінімалізмі 1990-х. Керолін Бессетт-Кеннеді була прихильницею вельветових штанів карамельного кольору, які вона часто поєднувала з чорними гольфами та шкіряними лоферами. Вельветові штани любила й Джейн Біркін, яка допомогла створити міф про вічний стиль "французької дівчини".

Дакота Джонсон

Сучасні дизайнери роблять численні натяки на стиль 1970-х, особливо Чемена Камалі у Chloé, але будь-які архівні референси виглядають значно м’якше через призму 2024 року. Тому, хоча коричневі відтінки та повертаються у моду, а засоби для догляду за замшею стають необхідністю, ніхто не подумає, що ви збираєтесь на концерт Abba. Найкращий спосіб носити вельветові штани цього сезону — це просто замінити ними ваші звичні мішкуваті джинси. Вони чудово поєднуються з базовими речами, наприклад, oversize-футболками, як у The Row. Скажімо, Дакота Джонсон поєднує коричневі вельветові штани з білою футболкою, червоним светром, накинутим на плечі, бейсболкою та кросівками adidas.

Якщо вас зацікавили вельветові штани та ви думаєте, які обрати, нижче ви знайдете добірку найкращих варіантів: від широких штанів Free People до штанів глибокого зеленого відтінку від Arket.

ARKET
COS
LEVI’S
THE ROW
ARKET
ISABEL MARANT
LA LIGNE
ME + EM
SESSUN
MANGO
FREE PEOPLE
PRADA
ARKET
MASSIMO DUTTI
LEVI’S
MIU MIU

Популярне на VOGUE