6 популярних скандинавських брендів, про які варто знати

Стиль скандинавських модниць вже давно є головним джерелом натхнення для багатьох дівчат — від традиційної мінімалістичної естетики до еклектичного одягу, який можна часто побачити на вулицях Тижня моди в Копенгагені в останні сезони. Для своїх образів скандинавські інфлюєнсерки часто вибирають саме локальні марки, як Ganni, Cecilie Bahnsen і Totême. Розповідаємо про 6 популярних скандинавських брендів, які варто знати.

Cecilie Bahnsen

З моменту створення бренду в 2015 році об’ємні сукні з рукавами-буфами Cecilie Bahnsen миттєво стали впізнаваними в усьому світі. Проте скандинавські дівчата носять їх по-своєму, наприклад, поєднують із джинсами і кросівками, коли їдуть на роботу на велосипеді.

Ganni

Вам буде важко не побачити когось у Ganni протягом перших п’яти хвилин у Копенгагені, адже скандинавські модниці просто обожнюють культові квітчасті сукні і джинсові вироби бренду. Є всі підстави вважати, що і остання співпраця Ganni з New Balance також стане популярною вже найближчими місяцями.

A. Roege Hove

Попри те що фірмовий ребристий трикотаж A. Roege Hove був запущений лише в 2019 році, він вже є найбажанішим елементом стилю скандинавок. Дизайнерський кардиган на зав’язках є головним улюбленцем, його носять поверх футболок вдень і на голе тіло вночі.

Saks Potts

Хоча Saks Potts раніше були відомі своїми барвистими шубами зі штучного хутра, їхні останні колекції спрямовані на створення повноцінного гардероба для своїх клієнток — від шкіряного верхнього одягу до святкових суконь із блискітками. Невимушені сорочки бренду, які можна було побачити на Дуа Ліпі цього літа, також стали гітом продажів.

By Malene Birger

Данський бренд By Malene Birger транслює скандинавський мінімалізм, який найбільше асоціюється з цим регіоном (згадайте сірі пальта та бежевий трикотаж). Але йому також притаманна богемна естетика, що призводить до менш очікуваних речей, як-от ефектне пальто з коров’ячим принтом, яке ми бачили на Тижні моди в Копенгагені.

Marimekko

Незважаючи на те що Фінляндія технічно не є частиною Скандинавії, бренд Marimekko, який цього сезону організував показ у межах Копенгагенського тижня моди, залишається популярним у цьому регіоні завдяки своїм миттєво впізнаваним квітковим принтам і графічним дизайнам.

За матеріалами vogue.co.uk

Популярне на VOGUE