Streetstyle: як модно носити шовкову хустку влітку

Шовкова хустка – найбажаніший аксесуар цього літа, за допомогою якого можна оновити ваш гардероб і створити яскравий і елегантний образ. Історія цього аксесуара сягає корінням далекого минулого — жінки різних культур, релігій і рас носили всілякі версії хусток, однак популярними вони були не завжди. Але цього сезону хустки знову стали одним з головних трендів, свідченням цього є літні образи streetstyle-інфлюєнсерів. Так, модниці повʼязують хустку як бандану, завʼязують в стилі а-ля "бабуся", носять як топ, використовують замість пояса на одязі, а також прикрашають нею шию, зачіски та ручки сумок. Vogue.ua зібрав 7 прикладів як стилізувати ваш образ за допомогою хустки цього сезону.

Як бандану

Найпопулярніша версія як носити шовкові хустку влітку – завʼязати її на голові як бандану. Цей прийом у свої часи використовували Твіггі і Софі Лорен, а зараз носять streetstyle-зірки та знаменитості. Свідченням цього є образ SnoopDogна круїзному шоу Chanel в травні цього року. На афтепаті музикант виконав свої відомі треки і зʼявився в чорно-білому одязі, прикрасив голову шовковою банданою. Це ще один приклад того, що хустки – це унісекс аксесуар.

Snoop Dog

На шиї

Літні образи streetstyle-зірок кажуть про те, що шовкова хустка – найнеобхідніший аксесуар цього сезону. Дівчата охоче завʼязують хустки не тільки на голові, а й прикрашають ними шию. Є декілька актуальних способів вписати хустку у ваш стиль. По-перше, ви можете завʼязати її поверх сорочок як краватку на шиї, по-друге, зробити легкий вузол в зоні декольте, по-третє, створити елегантний бант на шиї чи просто невимушено перекинути хустку через плече, як тонкий шарф.

Замість топа

Шовкові хустки – головний конкурент топів-галтерів та футболок у літню спеку. Так, за допомогою цього аксесуару можна створити модний міський або курортний образ. Для цього достатньо одягнути хустку як топ у стилі 1990-х років. Streetstyle-зірки пропонують носити шовкову хустку хрест-навхрест або завʼязувати спереду на помітний бант або на вишуканий вузол ззаду. Також ви можете додати ланцюг і просмикнути через нього шовкову хустку, створюючи імпровізований топ.

У волоссі

Шовкові хустки – ідеальний супутник у створенні стильної зачіски. Спробуйте вплести шовк у косу, зав’язати волосся у джгут або прикрасити хусткою хвіст або гульку, щоб вона красиво розвивалася на вітрі, переплітаючись із власним волоссям. Цей спосіб демонструвала АлессандраАмбросіо в своєму повсякденному стилі – вона поєднала біле вбрання з яскравою шовковою хустинкою, завʼязаною на низько заплетений хвіст. Завдяки цьому хитрому прийому можна не хвилюватися про додаткові аксесуари, адже хустка вже буде головною прикрасою в вашому літньому образі.

Замість пояса

Хто сказав, що хустки не можуть виступати у ролі пояса? Пропонуємо відкинути всі сумніви і носити цей аксесуар на вашому одязі. Ви можете заправляти хустку в джинси, замість ременя, додавати до суконь та спідниць, а також носити разом з жакетами, окреслюючи лінію талії.

А-ля "бабуся"

Шовкові хустки, повʼязані на голові у стилі наших бабусь, не є старомодним трендом. Навпаки, часто можна помітити streetstyle-інфлюєнсерів на вулицях модних столиць в образах, створених саме за цим прикладом. Яскрава шовкова хустка, одягнена як косинка не тільки стильний аксесуар, а й чудовий спосіб захистити себе від сонця влітку. Беріть приклад з A$AP Rocky і Сідні Свіні і додавайте шовкові хустки в свій стиль.

A$AP Rocky

На ручках сумок

Ще один стильний прийом, про який знають itgirls – це використання шовкової хустки як ефектного аксесуара на ручках сумок. Щоб додати цікавості вашому денному літньому стилю пропонуємо обирати яскраві шовкові хустки і повʼязувати їх ручки ваших улюблених сумок. Краще за все для цього стилістичного прийому обирати однотонну сумку і додавати до неї контрастну деталь.

Популярне на VOGUE