Що на сніданок: "не авокадо"-тост від візажистки Наталії Стрільчук, рецепт з фото

Зіркова візажистка Наталія Стрільчук вірить, що головне — здорові стосунки з тілом та їжею (про досвід Наталії, яка за рік втратила 24 кілограми, ми писали тут). Зараз вона захоплена приготуванням смачної, здорової та корисної їжі та ділиться своїми улюбленими рецептами з VOGUE Ukraine.

"Намагаючись харчуватись здорово, додаю якомога більше зелені до кожного прийму їжі, — каже Ната. — Придумала собі, що до сніданку обовʼязково маю додавати три інгредієнти зеленого кольору. Так народилась ідея горошкового тосту".

Інгредієнти

Приготування

Відрізаємо та обсмажуємо на пательні хліб, додавши трішки вершкового масла, до золотавої скоринки. Я люблю використовувати масло гхі.

Знімаємо цедру з лимона. Тут слід бути обережним, щоб не зачіпати білу частину, бо гірчитиме.

У блендері змішуємо фету, йогурт та цедру лимона до отримання однорідної маси і зусиллям волі відставляємо в сторону, бо вже буде смачно і можна просто зʼїсти ложкою.

Нарізаємо півкільцями порей та мʼяту. Якщо горошок заморожений, заливаємо його на декілька хвилин водою.

На пательні з ложечкою масла гхі обсмажуємо порей декілька хвилин і додаємо горошок, солимо й перчимо за смаком, наприкінці додаємо мʼяту, перемішуємо та відставляємо.

Варимо яйця пашот

Я додаю до води ложку оцту, поки вода закипає, вибиваю яйце в маленьке сито, щоб прибрати зайвий білок, і, коли вода закипить, скручую вогонь, щоб вона не бурлила, та з чашечки просто над водою опускаю одним різким рухом яйце у воду. Йому треба дати поваритися 4 хвилини

Збираємо тост: щедро змащуємо хлібчик лимонним крем-чизом, зверху викладаємо-мʼятно горошкову суміш, а на неї — яйця пашот.

Перед подачею прикрашаємо тертим пармезаном та дрібно нарізаною цибулею шніт.

Тост готовий.

Фото: Дмитро Бахта

Популярне на VOGUE