Зіркова візажистка Наталія Стрільчук вірить, що головне — здорові стосунки з тілом та їжею (про досвід Наталії, яка за рік втратила 24 кілограми, ми писали тут). Зараз вона захоплена приготуванням смачної, здорової та корисної їжі та ділиться своїми улюбленими рецептами з VOGUE Ukraine.
"Намагаючись харчуватись здорово, додаю якомога більше зелені до кожного прийму їжі, — каже Ната. — Придумала собі, що до сніданку обовʼязково маю додавати три інгредієнти зеленого кольору. Так народилась ідея горошкового тосту".
Інгредієнти
- шматочок гречаного хліба
- 100 г свіжого або замороженого горошку
- половина стебла цибулі порей
- декілька гілочок мʼяти
- 2 яйця
- 100 г фета
- 2 ложки грецького йогурту
- лимон
- пармезан
- цибуля шніт
Приготування
Відрізаємо та обсмажуємо на пательні хліб, додавши трішки вершкового масла, до золотавої скоринки. Я люблю використовувати масло гхі.
Знімаємо цедру з лимона. Тут слід бути обережним, щоб не зачіпати білу частину, бо гірчитиме.
У блендері змішуємо фету, йогурт та цедру лимона до отримання однорідної маси і зусиллям волі відставляємо в сторону, бо вже буде смачно і можна просто зʼїсти ложкою.
Нарізаємо півкільцями порей та мʼяту. Якщо горошок заморожений, заливаємо його на декілька хвилин водою.
На пательні з ложечкою масла гхі обсмажуємо порей декілька хвилин і додаємо горошок, солимо й перчимо за смаком, наприкінці додаємо мʼяту, перемішуємо та відставляємо.
Варимо яйця пашот
Я додаю до води ложку оцту, поки вода закипає, вибиваю яйце в маленьке сито, щоб прибрати зайвий білок, і, коли вода закипить, скручую вогонь, щоб вона не бурлила, та з чашечки просто над водою опускаю одним різким рухом яйце у воду. Йому треба дати поваритися 4 хвилини
Збираємо тост: щедро змащуємо хлібчик лимонним крем-чизом, зверху викладаємо-мʼятно горошкову суміш, а на неї — яйця пашот.
Перед подачею прикрашаємо тертим пармезаном та дрібно нарізаною цибулею шніт.
Тост готовий.
Фото: Дмитро Бахта