"Як фанат сезонності, одразу за спаржею я чекаю на лисички, — говорить Наталія Стрільчук, зіркова візажистка та food ентузіастка. — Неймовірно ароматні, хрумкі і такі симпатичні. До омлетів, каш на сніданок, смаженої картоплі, паст, ризотто!".
Інгредієнти
- лисички – 500 г
- бурата – 1 шт.
- цибуля шалот – 3-4 шт.
- перепелині яйця – 3 шт.
Приготування
Обережно щіточкою зачищаємо лисички, промиваємо їх і добре просушуємо.
Дрібно нарізаємо цибулю та відправляємо на пательню з попередньо розігрітим на ній вершковим маслом. Потім відправляємо наші лисички смажитись, розподіливши їх на пательні в один шар. Головне їх не пересмажити, а довести до золотавого кольору — не більше 5 хвилин, солимо та перчимо.
Розміщуємо в центрі тарілки бурату та викладаємо навколо неї лисички.
Робимо на бураті розріз хрестиком та злегка її відкриваємо.
Відділяємо перепелині жовточки, та викладаємо їх на гриби.
Поливаємо бурату гарбузовою олією, — вона надзвичайно пасує і до сиру, і до грибів, та посипаємо копченою сіллю.
Наша страва готова.
Було б неймовірно круто сісти з нею на сходах маленького будиночку в лісі та смакувати.
Фото: Дмитро Бахта