Новий погляд на капрезе: чорний томат зі страчателою

"За інгредієнтами це варіація італійського капрезе, та у більш досконалій подачі", каже зіркова візажистка, food-ентузіастка Наталія Стрільчук. Досвід Наталії дозволяє переконатися, що приготування їжі може приносити неабияке задоволення.

Інгредієнти

Приготування

Спочатку робимо зелену олію, адже нам знадобиться час, щоб вона охолола. Нарізаємо зелень, пересипаємо її у блендер та заливаємо оливковою олією.

Добре подрібнюємо та ставимо на водяну баню до появи зеленої олійки на краях посуду, — це приблизно 25-30 хв.

Знімаємо суміш та проціджуємо. Я використовую для цього фільтр для кави.

Далі суміш охолоджуємо та кладемо до морозильної камери, — вода й олія при заморожуванні розділяться.

Зціджуємо олію, все інше викидаємо.

Така олія буде чудовою окрасою для багатьох страв і може зберігатись у холодильнику більше місяця.

Бланшуємо томат: робимо надріз хрестиком, опускаємо в окріп на декілька хвилин, виймаємо, перекладаємо в холодну воду і знімаємо шкірку.

Зрізаємо з протилежного від хвостику боку невеличкий слайс, щоб томат можна було поставити і був доступ всередину.

І дуже-дуже обережно вирізаємо хрестовинку томата, щоб лишилась лише мʼясиста оболонка.

Начиняємо томат страчателою.

Всю серцевинку томата, яка лишилась, і навіть шкірку, перекладаємо до пательні, додаємо часник, тимʼян, сіль, перець та гарно тушкуємо.

Збиваємо суміш у блендері та протираємо її через сито.

Починаємо збирати нашу страву. Тонким шаром наливаємо соус на тарілку.

По центру обережно викладаємо томат, прикрашаємо зеленою олією та маленькими листочками базиліка.

Ця страва точно не залишиться непоміченою.

Фото: Дмитро Бахта

Популярне на VOGUE