Рецепт на вихідні: грецький пудинг з бурбоном та пряним інжиром

image

"Просто обожнюю інжир і завжди в сезон готую з ним майже все, від тостів до салатів і навіть основних страв", – каже зіркова візажистка, foodie та гастроентузиастка Ната Стрільчук. Вона пропонує покроковий рецепт вихідного дня – грецький пудинг з бурбоном та пряним інжиром, – фото якого зняв найпотужніший food фотограф країни Дмитро Бахта.

Сьогодні ми робитимемо пряний інжир, який міг би бути зіркою страви, але я придумала подавати його з пудингом, – і саме це стало моїм відкриттям. Бо в моїй уяві пудинг був чимось на кшталт рисової каші з молоком, а це зовсім не так (хіба що за інгредієнтами), але завдяки технології приготування буде магія, обіцяю.

Інгредієнти

Приготування

Рис замочуємо на ніч у 250 мл води.

Зціджуємо рис. У каструлю з товстим дном наливаємо літр молока, додаємо рис та тушкуємо на повільному вогні, регулярно помішуючи.

Варимо приблизно 40 хвилин (рис має стати мʼяким, а пудинг – густим).

Дуже важливо готувати пудинг на низькій температурі, постійно помішуючи, щоб рис не пригорів.

Коли пудинг готовий, знімаємо каструлю з вогню та починаємо повільно додавати цукор, постійно вимішуючи (він має розчинитись).

Додаємо до суміші цедру лимону, дрібку ванілі, та чарочку бурбону.

Все перемішуємо – і пудинг готовий.

Можна подавати одразу або дати охолонути, смакуватиме однаково фантастично та якщо хочете подавати охолодженим, накрийте плівкою, щоб не утворювалась скоринка.

Для пряного інжиру відрізаємо хвостики.

Нарізаємо інжир на 4 частинки.

Розтоплюємо на пательні вершкове масло, викладаємо до нього суміш прянощів і гарно їх прогріваємо.

Додаємо на пательню інжир, смажимо декілька хвилин, не помішуючи.

Додаємо мед, помішуємо та карамелізуємо ще хвилину.

Поливаємо пудинг пряним інжиром і насолоджуємось.

Популярне на VOGUE