Де зупинитися в Будапешті: 3 найкращі локації на різний смак

Сезон відпусток та закордонних поїздок у самому розпалі, тому планувати маршрути потрібно заздалегідь. Сьогодні одним із найпопулярніших напрямків для наступних пересадок став Будапешт – з місцевого аеропорту можна полетіти далі по всьому світу, а через саме місто зручно їхати на хорватське морське узбережжя або в австрійські Альпи. Ми вибрали три місця, з якими зупинка в Будапешті стане не просто приємною, а одним з найяскравіших вражень усієї подорожі.

DOROTHEA

Dorothea – нова п'ятизіркова перлина на готельній мапі Будапешту, яка готова конкурувати з вже досвідченими гравцями. Зробити це буде неважко, адже Dorothea – це частина міжнародної мережі Autograph Collection – відомої своєю гостинністю, величезною увагою до деталей і аутентичним дизайном кожної локації. Офіційне відкриття готелю відбулося лише у кінці травня, але вже сьогодні бронювати номери краще задалегідь. По-перше, готель розташований у самому серці міста, біля вулиці Ваці і Budapest Eye, завдяки чому досліджувати місто дуже зручно. Друге – це комфортні номери, сучасний дизайн в яких поєднується з вічною класикою, а з деяких з них ще й відкривається вид на величний Дунай.

Ще одна сильна сторона Dorothea – це їжа. Сніданки тут, наприклад, накривають у центральному ресторані, який розташований у величезному атріумі з прозорим дахом. Пити запашну каву і ловити ранкові сонячні промені – це заряд емоцій на весь день. А для вечері можна обрати затишний італійський ресторан Aleli – без перебільшення, тут найсмачніше зелене різотто у місті. А прекрасним завершенням цієї гастро-пригоди стане бар Anton, де в меню є вся коктейльна класика, але бармени для вас можуть придумати й щось авторське.

BOTANIQ Turai Kastély

Якщо час дозволяє зупинитись у Будапешті більше, ніж на одну ніч, то ідеальним рішенням стане готель BOTANIQ Turai Kastély – він розташований за 40 хвилин їзди від міста, у старовинному замку 19 століття. Тут час ніби зупиняється, але найвищий рівень сервісу нагадує, що за вікном все-таки 21 століття. На території можна відпочити біля басейну, пограти в теніс, чи насолодитися пікніком під столітніми деревами. Ще один популярний вид дозвілля – піші прогулянки околицями, після яких можна відвідати спа та завершити насичений день у ресторані Clarisse.

Про ресторан Clarisse хочеться розповісти окремо – він розташований на першому поверсі готелю у просторій залі з величезними вікнами, з яких відкривається розкішний вид на парк. Сама кухня поєднує високе кулінарне мистецтво з локальними традиціями, завдяки чому кожну страву можна порівняти зі справжньою гастро-подорожею. Серед наших фаворитів – качина грудка з цибулею шалот та картопляним гратеном, а також національний сирний десерт, який подається з кулькою морозива з козячого молока. Ще одна сильна сторона Clarisse–- колекція шампанського KRUG. Одна з найкращих у всій Центральній Європі.

VERNO Hotel

Verno – готель, місце розташування якого на порталі Booking відзначено оцінкою 9,9 з 10 максимальних. Звідси за кілька хвилин ходьби і будівля Парламенту – візитівки Будапешта, і базиліка Святого Стефана, і національна Опери. Проте не лише локація приваблює сюди туристів – затишний бутіковий готель ховає у собі чимало сюрпризів, на кшталт книг зі світового мистецтва у номерах чи небанальних інтер'єрних рішень із помітним впливом ретро-естетики. Тут хочеться ходити по кімнаті та фотографувати кожен її куточок.

Авторський підхід відчувається і в місцевому ресторані FLAVA, у меню якої можна знайти і страви національної кухні, і позиції, натхненні східними гастро-традиціями.

Популярне на VOGUE