5 головних beauty-покупок літа 2024

Літо перетнуло екватор, але попереду — ще безліч сонячних днів. Ось 5 beauty-покупок літа, які не просто збагатять ваш досвід у догляді за собою, а й підніматимуть настрій щоразу, як ви ними користуватиметеся. Ці засоби можуть бути чудовими подарунками дорогим серцю людям — і, звісно, собі.

Глиняна маска-скраб, CHANEL

Відлущувальна маска з камелією Le masque з колекції Cleansing Collection, Chanel

Влітку інтуїтивно хочеться очищувати шкіру якомога ретельніше. Це об’єктивна реальність: потовщення епідермісу через вплив сонця та більша активність сальних залоз буквально підштовхують нас до рішучих дій.

У Chanel вийшла нова очищувальна колекція, побудована не лише на активній дії, а й на захопливих сенсорних властивостях засобів.

Le Masque має формулу 2-в-1, що на 96% складається з натуральних інгредієнтів.

Засіб діє як маска — завдяки очищувальному абсорбувальному ефекту білої глини, та як скраб — завдяки відлущувальному ефекту лушпиння камелії та насіння жожоба. Ця подвійна дія помітно зменшує жирний блиск і покращує текстуру шкіри.

Крім іншого, маска збагачена керамідами камелії, фірмової квітки Chanel, завдяки чому дарує шкірі відчуття свіжості та комфорту. Маска підходить для всіх типів шкіри, навіть для чутливої.

Достатньо використовувати двічі на тиждень, наносячи маску на суху шкіру, уникаючи ділянки очей і губ. Маску залишають на п’ять хвилин, потім злегка масажують з водою круговими рухами, щоб активувати відлущувальну дію.

Маска підходить і чоловікам, — єдине, просять не наносити її після гоління.

Міст La Prairie

Один із найрозкішніших skincare-брендів світу La Prairie, відомий своїми потужними і серйозними розробками, неочікувано зайшов на нову для себе територію легковажних засобів і випустив міст, серпанок-спрей — to go засіб, якому місце не лише на туалетному столику, а й у пляжній сумці і в клатчі.

Начебто грайливий формат засобу, але у La Prairie все, як завжди, потужно. Формула на основі чорної ікри поєднує багату протеїнами гідроесенцію ікри та її мікронутрієнти — понад 300 природних живильних речовин, які містять багаті енергією молекули і допомагають підтримувати енергетичні процеси в клітинах шкіри. Тут застосована технологія наноемульсії, яка посилює зволожувальні властивості інгредієнтів.

Skin Caviar The Mist — це свіжий літній бриз у вишуканому флаконі, кажуть розробники: у нього легка водна основа, наповнена мікрокраплинками олії. Це допомагає не лише зволожити шкіру, а й запобігти трансепідермальній втраті вологи.

Skin Caviar The Mist можна розпилювати протягом дня, щоб освіжити, розгладити та наповнити шкіру енергією. Влітку спрей може стати самодостатнім засобом догляду: перед макіяжем та після нього. Увага: спрей не є прозорою водою, це повноцінний догляд у вигляді надлегкої емульсії. Окрема увага — іронічний кампейн в дусі Веса Андерсона.

Крем під очі, Dior

Засіб для догляду за шкірою навколо очей Le Concentré Yeux Prestige, Dior

Алхiмія молодості — без зайвої скромності називають розробники новий Dior Prestige Le Concentré Yeux. Він збагачений пептидом Rosapeptide, який потужно омолоджує шкіру навколо очей та розгладжує дрібні зморшки. Обіцяють також ефект свіжого відпочилого погляду завдяки ліфтинг-дії та освітленню темних кіл під очима.

У дусі тенденцій засіб доповнено аплікатором. Він приємно прохолодний, тонізує шкіру, а завдяки обертальному механізму — допомагає позбутися набряклості через легкий масаж.

Зайвим буде додавати, що засіб має надчуттєву текстуру, ніжно ковзає шкірою та має тонкий вишуканий аромат — у найкращих традиціях розкішного догляду Dior.

Протисонцевий захист Sensilis

Крем Photocorrection [Pure Age Perfection 50+], Sensilis

Іспанський дерматологічний бренд Sensilis спеціалізується на догляді за чутливою шкірою та має серйозну експертизу в догляді за шкірою. Тому радимо звернути увагу на його розробки у сфері санскринів.

Одна з них — Photocorrection [Pure Age Perfection 50+], крем, призначений для щоденного захисту та боротьби зі старінням чутливої, жирної та схильної до появи акне шкіри. Люди зі шкірою, схильною до жирності, знають, як важко обрати комфортний за текстурою і властивостями засіб, тому Photocorrection [Pure Age Perfection 50+] може бути для них справжньою знахідкою.

Крем контролює виділення себуму, матує й захищає чутливу, жирну та схильну до висипів шкіру від UVA, UVB та синього світла. У складі засобу — азелогліцин, пребіотики, кремнеземні мікросфери та інші інгредієнти, що стимулюють себорегуляцію, зволоження та роблять шкіру чистою, матовою та спокійною.

Зволожувальна маска Givenchy

Маска Intense Hydra Relief Mask Skin Ressource, Givenchy

У Givenchy справедливо вважають, що стрес впливає на зволоження шкіри. Звісно, не напряму; під дією стресових факторів (серед них в Givenchy називають життя в великому місті, — і тут, звісно, українцям буле важко утриматися від іронії), шкірний бар'єр слабшає і втрачає свою непроникність. Тому рівень вологи знижується, і шкіра відчувається стягнутою і зневодненою (навіть жирна).

У лінійці Skin Ressource, яка спрямована на зволоження шкіри, з’явилася маска Intense Hydra Relief Mask, яка глибоко і довго зволожує шкіру. Її великий плюс — в тому, що можна наносити і на ніч.

Маска Intense Hydra Relief Mask Skin Ressource, Givenchy

Склад збагачений комплексом Beauty Moss, який містить:

Маска Intense Hydra Relief Mask Skin Ressource, Givenchy

Окремо про текстуру і ритуали нанесення маски. Вона гелева, легка, не залишає липкості або блиску. Аромат — це просто літня пісня: тонкий, легкий квітковий букет з нотами свіжоскошеної трави, конвалії, мускусу та сандалу.

Маску достатньо використовувати двічі на тиждень. Якщо використовуєте засіб вранці або вдень, то можна просто нанести його тонким шаром і змити за 15 хвилин. Якщо обираєте нічне використання, то варто нанести товщим шаром, рівномірно розподіляючи від центру обличчя до периферії. Важливо уникати зони навколо очей, щоб вранці не прокинутися з набряклістю.

Популярне на VOGUE